NRK Meny
Normal

Zidane sammenligner Ødegaard med seg selv

LILLESTRØM/OSLO (NRK): Fotballikonet Zinedine Zidane (42) trekker frem lagspilleren i Martin Ødegaard (16) og sammenligner supertalentet med seg selv.

Zidane

SJEFEN: Her går Castilla-trener Zinedine Zidane forbi en benkesittende Martin Ødegaard før debuten mot Athletic Bilbaos 2.-lag i februar.

Foto: Delebekk, Bjørn S. / VG

Laster innhold, vennligst vent..
Ødegaard

KLAR FOR EM-KVALIK: Martin Ødegaard.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

De mildt sagt store ordene kommer i et intervju gjort av den algeriske kanalen Echorouk TV.

  • Se videoklipp nederst i saken.

Her sitter en tilbakelent Zidane og snakker om Ødegaard, som han har hatt ansvaret for i Castilla denne vårsesongen.

– Mye personlighet

– Teknisk er han en spiller som er annerledes. Han har talent. Det som er bra med spillet hans, som jeg liker, er at han får de andre til å spille. Han er ingen individualist.

– Som deg? spør reporteren.

– Ja, ja, ja. Det er derfor jeg sier dette. Teknikken hans er bedre enn de andres, det er helt sikkert. Men det jeg liker best, er at han får laget til å spille. Han får lagkameratene til å spille. Han er 16 år og har mye personlighet. Han er rolig. Det er det ikke alle spillere som har, sier Zidane.

– Lys fremtid

Den tidligere verdensmesteren, europamesteren og Gullballen-vinneren er ansett som en av de beste – og mest elegante – fotballspillerne gjennom tidene. 42-åringen med algeriske foreldre avsluttet karrieren i Real Madrid, hvor han etter hvert fikk en trenerrolle.

Zidane

GIGANT: Her er Zinedine Zidane under karrierens største kamp: VM-finalen på hjemmebane mot Brasil i 1998. Zidane herjet og scoret to av målene i 3-0-seieren.

Foto: CARLO FUMAGALLI / Ap

I fjor sommer fikk han ansvaret for Real Madrid Castilla og – i januar – Martin Ødegaard.

23. mai, i serieavslutningen mot Getafe, ble Ødegaard tidenes yngste Real Madrid-spiller i La Liga med sine 16 år og 157 dager. Det trekkes også frem av Zidane.

– Han har en lys fremtid. Hvis han fortsetter å gjøre fremskritt, kommer han til å nå langt, sier franskmannen.

– Hyggelig å høre

Ødegaard har tidligere snakket varmt om sin egen stjernetrener. 16-åringen sier torsdag til VG at han setter pris på de gode ordene.

– Det er klart det er store og hyggelige ord fra en stor mann, sier Ødegaard til avisen.

Ødegaard ser nå frem til «må-vinne-kampen» mot Aserbajdsjan fredag kveld.

– Jeg tror det blir en jevn og spennende kamp. Men jeg tror vi kan klare å styre spillet som vi ønsker og ta tre poeng, sier Ødegaard til NRK.

Om forventningene til egen innsats, sier 16-åringen:

– Først får vi se om jeg spiller, da. Men hvis jeg gjør det, vil dere se en Martin som ønsker å ha ballen og vil utrette ting.

Nettopp kreativiteten er en av hans store styrker, og den kom blant annet til syne under landskampen mot Sverige mandag. Da høstet 16-åringen skryt fra Zlatan Ibrahimovic etter kampen.

Tidligere har også Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo gitt sine lovord om 16-åringen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.