NRK Meny
Normal

Young fnyser av påstander om filming

United-ving Ashley Young (28) nekter å unnskylde seg etter en rekke påstander om at kantspilleren forsøker å jukse til seg fordeler på fotballbanen.

Ashley Young

Ashley Young blir omtalt som en 'diver', altså en som stuper i gresset, i fotball-England. Kritikken preller imidlertid av United-kanten.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Manchester United-kantspilleren kunne fortelle at både Sir Alex Ferguson og David Moyes har snakket med ham om at han kanskje litt for ofte går overende inne i motstanderens straffefelt.

Ashley Young

Ashley Young mener det er dommerne som må ta ansvar for at det filmes i fotballen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Det har vært snakket om det med både den nåværende og den tidligere manageren, men det blir innad i klubben. Jeg ønsker ikke å kommentere hva som har blitt sagt. Alle har en mening om dette, men det er dommerne sitt ansvar å ta tak i dette, sier Young ifølge Sky Sports.

Skylder på dommerne

Young har blitt kjent for å «henge igjen» med beina etter en dribling, angivelig i håp om at forsvareren skal komme borti ham og gi ham en gyldig grunn til å gå i gresset.

Dette trikset har gitt ham en rekke straffespark - og gule kort for filming - de siste årene.

Kantspilleren havnet i dommerboka etter en episode tidlig i kampen mot Crystal Palace, men ble senere i kampen tildelt straffespark etter nok en omdiskutert situasjon.

Young har lenge blitt kritisert for dette, men vingen med den slepne teknikken avstår fra å innrømme at han forsøker å jukse.

– Jeg bryr meg ikke om hva som skrives. Folk har lov til å ha meninger om hva de vil. For meg handler dette først og fremst om dommerne, sier Young - og benekter atså at han kaster seg for lett.

Møter Villa til helgen

Young har slitt med å spille seg til fast plass på United-midtbanen siden overgangen fra Aston Villa i 2011. Denne sesongen har han fått starte tre av de 15 seriekampene som har vært spilt, i tillegg til to innhopp.

Denne helgen spiller United borte mot Aston Villa. De regjerende mesterne har fått en elendig sesongstart og ligger i øyeblikket på 9.-plass i Premier League.

Ashley Young får gult kort

FIKK GULT KORT: Ashley Young fikk gult for filming mot Crystal Palace. Like etterpå fikk han straffespark etter å ha gått forholdsvis enkelt i gresset.

Foto: Michael Regan / Getty Images

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.