NRK Meny
Normal

Wolfsburg slo Tyresö inn i glemselen

Eventyret Tyresö fikk sitt endelikt med tap mot Caroline Graham Hansens nye venninner i mesterligafinalen.

WOLFSBURG

Wolfsburg jubler for ett av sine fire mål.

Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / Afp

Tyresö - Wolfsburg 3 4

Marta

Marta jubler for mål for aller siste gang i Tyresö-drakt.

Foto: HUGO CORREIA / Reuters

Tyresö har sjarmert og irritert kvinnefotballen gjennom flere år, men visjonene og pengebruken har ikke stått i stil med inntjeningen, og nå er den svenske klubben konkurs.

Så konkurs er de at de måtte låne penger fra det svenske fotballforbundet for i det hele tatt kunne reise til Portugal for å spille finalen, og neste sesong skal den svenske klubben spille på tredje nivå.

Uskyldige spillere

WOLFSBURG-WOMEN

Lena Goessling fikk en stygg albue av Lisa Dahlkvist og blødde mye, men ble lappet sammen og spilte videre.

Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / Afp

Spillerne er fristilt og de aller fleste spilte for Tyresö for siste gang.

Så kontroversiell har satsingen vært at den svenske fotballspaltisten Simon Bank har skrevet om at han heier på tyskerne.

Men spillerne er uten skyld for den økonomiske fadesen, og når de kom seg til Portugal ønsket de virkelig å vise seg frem.

Men om uttrykket opp som en løve, ned som en skinnfell, passer for å beskrive Tyresö som klubb, så beskriver det også innsatsen deres i mesterligafinalen.

Tysk dominans

Scoringer av Marta og Verónica Boquete ga den svenske klubben ledelsen 2-0 til pause, men tyskerne kom grusomt tilbake i andre omgang.

Alexandra Popp og Martina Müller scoret to kjappe mål, før Marta sendte Tyresö tilbake i ledelsen. Den beholdt svenskene fram til det 68. minutt da Verena Faisst hamret inn 3-3, og derfra og ut var tyskerne i førersetet.

Martina Müller kjempet inn 4-3, og sørget for at Wolfsburg, Caroline Graham Hansens nye klubb, vant mesterligaen for andre år på rad.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.