Wolfsburg seriemester

Klubbens første Bundesliga-tittel.

Wolfsburg-spilleren Grafite

Wolfsburgs brasilianske spiller Grafite feirer klubbens første Bundesliga-tittel med øl.

Foto: RONNY HARTMANN / AFP

Overraskelseslaget Wolfsburg slo Werder Bremen 5-1 lørdag og ble dermed seriemester i Bundesliga for første gang i klubbens historie.

Les: Kampfakta Wolfsburg - Werder Bremen

Les: Tabell Bundesliga

To poeng foran Bayern

Wolfsburg hadde et godt grep om gullet før den siste serierunden, og med publikum i ryggen vartet spillerne opp med festfotball og seriegullet ble sikret med to poengs margin til fjorårsvinner Bayern München.

(Artikkelen fortsetter)

Wolfsburg-spillerne feirer seriemesterskapet

Wolfsburg-spillerne feirer klubbens første Bundesliga-tittel.

Foto: Frank Augstein / AP

Seriemesteren ledet 3-0 før halvtimen var spilt. Zvjezdan Misimovic ga Wolfsburg ledelsen allerede etter seks minutter, mens Grafite fikset 2-0 kvarteret ut i kampen. Et selvmål av Sebastian Prodl gjorde at det sto 3-0 til Wolfsburg etter 26 minutter. Diego reduserte for Werder fem minutter senere.

Ubeseiret på hjemmebane

Etter pause økte Diego med sin annen scoring for dagen, før Edin Dzeko avsluttet målfesten med sin 5-1-scoring snaue kvarteret før slutt.

Laget fra Volkswagen-byen er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen og har kun avgitt to poeng på eget gress.

(Artikkelen fortsetter)

Wolfsburgs trener Felix Magath

Wolfsburgs trener Felix Magath feirer gullet med øl.

Foto: THOMAS BOHLEN / REUTERS

Selv om skuffelsen er stor i München etter at gullet glapp, er det likevel en liten trøst at Bayern er sikret deltakelse i mesterligaen neste sesong etter at de slo tabelltreer Stuttgart 2-1 i den siste serierunden lørdag. Stuttgart ble nummer tre og må spille kvalifisering til mesterligaen.

Karlsruhe og Arminia Bielefeld satt igjen med svarteper i den spennende bunnstriden og rykker ned. Energie Cottbus må spille kvalifisering mot treeren i 2. Bundesliga.

Fotballnyheter