NRK Meny
Normal

Wirkola: – «Ivers» er tidenes beste norske spiss

Arne Scheie og Bjørn Wirkola er ikke i tvil: Odd Iversen er en av tidenes beste norske fotballspillere.

Odd Iversen

Bjørn Wirkola mener Odd Iversen var en attraksjon i seg selv på fotballbanen. Her er Iversen i heftig krangel med svenske Ronny Petterson.

Foto: NTB scanpix

Bjørn Wirkola

Bjørn Wirkola spilte sammen med Odd Iversen på 70-tallet.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Han var en fantastisk fotballspiller. Og jeg vil påstå at han er den beste spissen Norge noen gang har hatt, sier Bjørn Wirkola, som spilte sammen Iversen på Rosenborg på 70-tallet.

Wirkola har akkurat fått meldingen om at fotball-legenden «Ivers» har gått bort når NRK.no tar kontakt mandag formiddag.

– Veldig trist

– Det er veldig trist at han har gått bort. Men det er klart at han har vært syk og slitt med helsa lenge, sier Wirkola.

For mange føles det som om det var i går at Iversen herjet med motstanderne og scoret mål etter mål – det ene flottere enn det andre.

Wirkola sier at han føler seg heldig som fikk spille sammen med Iversen på Rosenborg. 71-åringen beskriver lagkompisen som et helt angrep alene.

– Odd var helt enorm. Og han var en som virkelig satte fotballen på kartet. Han fikk opp interessen for fotball fordi han scoret et drøss med fantastiske scoringer. Der var han helt ekstrem. Han trakk mange publikummere til tribuene på egenhånd.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Odd Iversen scorer mot Moss i 1977.

SE VIDEO: Her kan du se Odd Iversens fantastiske mål mot Moss i 1977.

Kjapp i replikken

– For meg er Odd Iversen en av de beste norske fotballspillerne noensinne, sier Arne Scheie.

Arne Scheie

Arne Scheie mener Odd Iversen hadde absolutt alt som spiss.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Den pensjonerte NRK-veteranen kjente Ivers svært godt. Han er som resten av Fotball-Norge i sorg etter at dødsbudskapet kom mandag formiddag.

– Dette var en trist melding. Han var en fantastisk spiss som hadde alt – gjennombruddskraft, avslutning, sterk i hodespillet, like god på venstre som på høyre side. Han var en av de aller aller beste, stort mer er det nesten ikke å si, sier Scheie.

Både Wirkola og Scheie trekker frem Odd Iversens humør når de skal beskrive han.

Odd var kjapp replikken. Den legendariske historien er fra da engelske George Curtis ble trener for Rosenborg. Curtis holdt fram ballen og sa «This is a ball». Da svarte Iversen kjapt: «Du må itj gå så fort frem», sier Scheie.

Fotballnyheter