NRK Meny
Normal

Winsnes-perle sikret seieren

Fredrik Winsnes scoret det som kan være sesongens vakreste mål da Strømsgodset tok tre viktige poeng.

Fredrik Winsnes og Strømsgodset jubler etter scoring.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Strømsgodset kjemper for å unngå nedrykk, det var derfor tre viktige poeng de fikk med seg hjem til Drammen i 1-0-seieren mot Lyn søndag.

Tabell eliteserien

Nrksport.no fulgte Lyn - SIF spark for spark

Strømsgodset-trener Ronny Deila mener han aldri har sett Godsets midtbanegeneral Fredrik Winsnes i bedre form enn nå, og Deila endrer neppe mening etter søndagens kamp.

Etter en halvtimes spill på Ullevaal ladet Winsnes kanonen fra omtrent 25 meter. Det velplasserte skuddet suste forbi en utmanøvrert Arnar Darri Pétursson i Lyn-målet og videre i krysset. Med dette skuddet skøyt 33 år gamle Winsnes seg også inn i diskusjonen om årets mål.

Dermed ligger Strømsgodset fortsatt på sikker plass i eliteserien foran de to siste serierundene. Men drammenserne ligger på plassen over kvalifiseringsplass og de kan fortsatt rykke rett ned med tap i de to sist kampene, dersom Bodø/Glimt og Fredrikstad vinner sine kamper.

Lyn-sjanser mot slutten

Strømsgodset var det beste laget, men mot slutten av kampen la de seg bakpå og Lyn var nære ved å utligne. Først ble Kim Holmen spilt alene gjennom med Godset-keeper Moldskred som reddet mesterlig, og like etterpå smalt det fra Jo Inge Berget fra omtrent ti meter og Moldskred hørte bare smellet da ballen traff tverrliggeren.

Selv om Lyn hadde en sluttspurt var det Godset som hadde flest sjanser. Etter 60 minutter var det bare en langstrakt Lyn-keeper som hindret Godset-scoring på et bra skudd fra Marcus Pedersen. Ti minutter senere kom 19-åringen alene med Lyn-keeperen, men unggutten maktet ikke å score.

Dette var Strømsgodsets første borteseier denne sesongen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.