NRK Meny
Normal

Dette har ingen klart siden Wayne Rooneys drømmedebut

Her scorer James Wilson (18) sitt andre mål i tirsdagens debut for Manchester United. Det har ingen United-spiller gjort siden Wayne Rooney debuterte med hat trick for ti år siden.

James Wilson

James Wilson scoret Manchester Uniteds 1-0- og 2-0-mål tirsdag. Her er 2-0-scoringen.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Manchester United-manager Ryan Giggs valgte å starte med to debutanter i tirsdagens Premier League-møte med Hull:

James Wilson og Tom Lawrence.

Av dem er det Wilson alle snakker om etter kampen.

Etter en drøy halvtime var 18-åringen sikker fra kort hold etter en målgivende heading fra Marouane Fellaini. Deretter doblet han ledelsen i andre omgang.

I 2004 debuterte Wayne Rooney, også han 18 år, med hat trick for United.

– Dere fikk se et glimt av framtiden i dag. Vi spiller alltid attraktiv fotball. Fortsett å støtte oss, så kommer de gode tidene snart igjen, sa Uniteds midlertidige manager Ryan Giggs i en tale til publikum etter kampen.

Giggs: Gode tider vil komme

Talen skyldtes at tirsdagens kamp på Old Trafford var Uniteds siste hjemme denne sesongen.

Talen brukte han til å takke fansen for støtten etter en tung United-sesong uten andre trofeer enn Community Shield og sparking av manager David Moyes.

– Vi vet det har vært en tøff sesong. Vi er blitt bortskjemte tidligere, men dere har alltid støttet oss og jeg er sikker på at de kommende år vil bringe mer suksess.

– Gode tider vil komme tilbake snart, sa Giggs.

Laster Twitter-innhold

Byttet ut

Mot Hull tirsdag kveld fikk Wilson aldri sjansen til å score tre. Rett etter 2-0-målet ble han byttet ut med Robin van Persie. Da var det spilt 64 minutter på Old Trafford, og Hull hadde akkurat redusert til 2-1.

Det var ikke helt idiotisk at van Persie ble byttet inn. Nederlenderen svarte med å score sitt 12. seriemål for sesongen. Han ble spilt fram av manager Ryan Giggs, som byttet inn seg selv slik at han kunne spille de siste 20 minuttene.

Giggs holdt på å krone innhoppet med scoring på overtid, men Hull-keeper Eldin Jakupovic reddet så vidt hans frispark.

Begge føtter

James Wilson er en tobeint spiller. Det første målet mot Hull kom etter halvtimen. En frispark ble slått inn i feltet. Utskjelte og kritiserte Marouane Fellaini headet ned til Wilson, som satte ballen kontant i mål med venstrebeinet fra rundt ni meters hold.

Halvtimen senere kom 2-0-scoringen. Målet kom etter en kontring, og mye av æren skal gis til friske og driblesterke Adnan Januzaj som raidet flott på høyresiden. Innlegget hans fant Fellaini, og avslutningen måtte Jakupovic gi retur på. Wilson brukte høyrebeinet til å sette den kontrollert i mål.

Nevnte Adnan Januzaj var for øvrig en av kampens aller beste spillere.

Tamt

Manchester United hadde ballen mye, men spilte den mest på tvers og var ikke ofte farlig de første 45 minuttene. Hull var direkte dårlig. Før pause prøvde gjestene ingenting. Laget til manager og tidligere United-spiller Steve Bruce har nok allerede rettet tankene inn mot cupfinalen mot Arsenal 17. mai.

Reduseringen til 2-1 kom helt ut av det blå, men langskuddet til innbytter Matty Fryatt var likevel strålende. Det kom fra 25 meter og gikk utenfor rekkevidden til Uniteds keeper David de Gea.

Straffer er alltid et tema i fotball, og United burde nok hatt i hvert fall en av dem i denne kampen.

Nemanja Vidic ble takket av publikum etter kampen. Han spilte sin siste hjemmekamp etter åtte sesonger i United-trøya. Neste sesong skal serberen spille for Inter i serie A.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.