– Dette har jeg ventet på lenge

En treffsikker Jack Wilshere scoret endelig sine første landslagsmål mot Slovenia.

FBL-EURO-2016-SLO-ENG

ENGLAND-JUBEL: Fornøyde spillere gratulerer Jack Wilshere.

Foto: Jure Makovec / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

To perlemål av Jack Wilshere og en sen scoring av Wayne Rooney sikret seieren for England i EM-kvalifiseringen søndag. Dermed er laget så godt som klart for EM-sluttspillet, selv om det gjenstår fire runder.

Jack Wilshere

TAKKET SUPPORTERNE: Jack Wilshere.

Foto: John Sibley / Reuters

– Det var deilig å score vinnermålet, men i dag var det en flott laginnsats. Wilshere scoret to flotte mål, sier Rooney, ifølge BBC.

– Det er selvsagt fint å få scoret mine første landslagsmål. Dette har jeg ventet på lenge, sier Wilshere, som hadde spilt 27 kamper for England uten å score - før i kveld.

Slovenia i føringen

Det var imidlertid Slovenia som litt ufortjent gikk opp i ledelsen i denne kampen etter 38 minutter.

Milivoje Novakovic gjorde det meste selv da han førte hjemmelaget i ledelsen. Etter å ha passert det engelske forsvaret satte han ballen nede ved stolpen og forbi Joe Hart.

Men England slo tilbake etter hvert tilbake.

Etter 56 minutter utlignet Jack Wilshere til 1-1 da han skjøt fra 20 meters hold. Skuddet gikk rett i vinkelen, og Wilshere kunne dermed feire sitt aller første landslagsmål.

Men Arsenal-spilleren hadde ikke tenkt å gi seg med det. Etter 73 minutter viste han nok en gang fotballmagi i Slovenia da han sendte ballen rett i krysset fra 25 meter.

Wayne Rooney

GLAD: Wayne Rooney.

Foto: Darko Bandic / Ap

– Jeg hadde nok antagelig ikke gått for skudd den andre gangen om jeg ikke allerede hadde scoret. Men det første målet ga meg selvtillit, røper Wilshere overfor BBC.

Englands landslagssjef Roy Hodgson likte det han så av Arsenal-spilleren søndag.

– Begge målene var fantastiske. Han tok også over midtbanen i andreomgang. Det var godt å se, sier han.

Rett i krysset

Målene kom tett mot slutten av kampen. Slovenia, som knapt hadde kommet til sjanser i 2. omgang, utlignet til 2-2 ved Pecnik seks minutter før ordinær tid.

England og Wayne Rooney svarte imidlertid umiddelbart. Rooney var alene med keeper da han satte ballen sikkert bak keeper Handanovic. Et gjennomspill ble hindret av en Slovenia-spiller, som var uheldig nok til å servere ballen rett i beina på Rooney.

Målet var Rooneys 48. landslagsmål. Han tangerte dermed Gary Lineker og er kun ett bak Bobby Charlton, som med sine 49 mål er mestscorende for England gjennom tidene.

Laster Twitter-innhold

– Jeg synes samarbeidet med Jack fungerer godt nå, og forhåpentligvis holder han seg skadefri. Jeg synes laget har blitt mye bedre siden VM, sier Rooney.

England og Slovenia toppet gruppe E før søndagens oppgjør med henholdsvis 16 og 10 poeng. Etter kampen søndag topper England gruppen suverent med 18 poeng. Laget har nå så godt som sikret EM-billetten fire kamper før slutt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp