NRK Meny
Normal

– Jeg skal aldri røyke igjen

Jack Wilshere (21) lover å aldri røyke igjen etter at et paparazzi-bilde av ham med sneipen i munn gikk verden rundt sist uke.

Jack Wilshere

Jack Wilshere legger seg helt flat etter forrige ukes store snakkis på fotballøya; bildet av en sigarettrøykende Wilshere på byen.

Foto: Stuart MacFarlane / Arsenal FC via Getty Images

– Jeg er ikke en røyker. Spillere gjør feil, sier Jack Wilshere i sin første uttalelse om det kjente bildet som fikk Arsène Wenger til å rase sist uke.

Jack Wilshere scoret mot West Bromwich

Jack Wilshere scoret det viktige 1-1-målet mot West Bromwich, som gjorde at Arsenal beholdt serieledelsen i Premier League.

Foto: David Price / Arsenal FC via Getty Images

Arsenal-sjefen var særdeles skuffet da han fikk nyss i at hans unge midtbanegeneral var fotografert med en sigarett i munn utenfor et utested i London.

Samme kvelden hadde Arsenal vunnet 2-0 over Napoli i mesterligaen.

– Som fotballspiller er man et forbilde, og skal sette et eksempel for ungdommen. Jeg er fullstendig imot slik oppførsel, sa Wenger.

Svarte med scoring

Til tross for Wilsheres uskikkelige oppførsel, fikk han likevel spille helgens bortekamp mot West Bromwich. Og 21-åringen innfridde ved å score målet som reddet uavgjort for Arsenal.

Mens Wilshere feiret scoringen, sang Arsenal-supporterne: "Jack Wilshere, he smokes when he wants".

Nå ønsker Wilshere å legge røyke-episoden bak seg.

– Jeg fikk lov til å spille og forhåpentligvis gjorde jeg opp for meg på banen. Jeg røyker ikke så jeg tror det var min siste sigarett, slår Wilshere fast.

Wenger uttalte mandag at han også ser på Wilshere-episoden som historie.

– Han er en ærlig fyr og vet hva han gjorde galt. I gamle dager slapp man unna med sånn, men dagens spillere må være på alerten hele tiden. Han lærer fort, sier Wenger, som berømmer spilleren for innsatsen i søndagens kamp.

– Det mest interessante var måten han svarte på banen, sier Wenger.

Wilsheres scoring reddet 1-1 for Arsenal, som dermed troner øverst på Premier League-tabellen etter at sju serierunder er spilt - med like mange poeng som Liverpool.

Får ikke konsekvenser for landslaget

Landslagssjef Roy Hodgson har uttalt at han ikke kommer til å gi Wilshere noen straff for sigarett-hendelsen.England møter Polen og Montenegro i neste uke, og Wilshere er ventet å spille fra start.

– Jeg stoler på at Arsène har kontroll på den situasjonen, sier Hodgson.

– Jack vet hvilket ansvar han har som fotballspiller, så jeg trenger ikke å involvere meg, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.