NRK Meny
Normal

West Ham-spiller tiltalt for Twitter-melding

West Ham-spilleren Ravel Morrison er tiltalt av Det engelske fotballforbundet (FA) for homohets han har kommet med i en Twitter-melding.

Ravel Morrison

Ravel Morrison (her i United-drakt), er tiltalt for homohets på twitter.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Den tidligere Manchester United-spilleren er formelt siktet av FA etter at han har brukt grove skjellsord knyttet til en persons seksuelle legning.

– Ravel Morrison er siktet etter regel E3 for bruk av fornærmende og/eller krenkende ord om en persons seksuelle legning, heter det i en uttalelse på forbundets sider.

Twittermeldingen er blitt kraftig kritisert av aktivister, deriblant The Justice Campaign, som jobber mot homofobi innen fotballen.

– Når fotballstjerner bruker sånt språk forsterker det bare inntrykket av at fotballen er et sted der homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle fans eller spillere ikke er velkomne, sa Alan Duffy i The Justice Campaign.

Strenge retningslinjer

I det engelske fotballforbundet retningslinjer for sosiale nettverk heter det blant annet:

«Kommentarer som anses som utilbørlige, fører spillet i vanry, er truende, fornærmende, uanstendige eller fornærmende, kan føre til disiplinærtiltak»

Det samme gjelder også kommentarer som kan oppfattes som støtende, samt stygt språk, heter det i vedtektene.

Morrison har foreløpig ikke kommentert tiltalen. Han har til 17. februar å vurdere en anke.

Ikke så vanlig

FA har tiltalt spillere på grunn av grov språkbruk og rasistiske utsagn i det siste, men det er ikke så vanlig at private Twitter-meldinger blir lagt til grunn for en tiltale.

Wayne Rooney ble tiltalt av Englands fotballforbund for fornærmende språkbruk etter en kamp mot West Ham i 2011.

Det var etter at Rooney hadde fullført sitt hat trick mot West Ham at han skrek en rekke hørbare kraftuttrykk mot et kamera på stadion. 25-åringens banning ble deretter kringkastet verden over.

Luis Suarez fikk også åtte kampers karantene og bot etter at FA dømte han skyldig i å ha kommet med en rasistisk bemerkning mot Patrice Evra i møtet mellom lagene.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.