Normal

Mener forskjellen mellom City og Arsenal er «ingenting»

Arsenal toppet Premier League i 128 dager. Nå ser de ut til å ende på 4.-plass. Arsenal-manager Arsène Wenger mener laget hans kan tukte Manchester City neste sesong.

Wenger

SÅ NÆR, SÅ NÆR: Arsène Wenger ledet Premier Leagues beste lag i flere måneder. De siste to månedene har de imidlertid falt av lasset i kampen om seriegullet.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Arsenal står med 76 poeng før helgens serieavslutning, mens Manchester City – som på det nærmeste avgjorde kampen om ligagullet med seieren over Aston Villa i midtuken – har tatt 83 poeng.

Mesut Özil

RAKNET MOT SLUTTEN: Mesut Özil opplevde et langt skadeavbrekk midtveis i sesongen. Omtrent samtidig raknet Arsenals titteldrøm.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Arsenal vil etter alt å dømme ende sju poeng bak poengsummen til ligavinnerne.

– Du vet, sju poeng er ingenting. Det tilsvarer to kamper, sier Wenger til den britiske avisen Telegraph om avstanden opp til de potensielle ligamesterne.

– Det er lett å tenke sånn: «Ah, hadde vi bare tatt poeng i den kampen eller gjort sånn og sånn hadde vi vunnet ligaen». Slik tenker nok Chelsea og Liverpool også, sier franskmannen.

Har dominert årets sesong

Arsenal overtok tabelltoppen i Premier League etter den 5. serierunden i midten av september i fjor. Der ble de værende (med to runders unntak journ.anm.) frem til slutten av januar.

På det meste ledet de serien med fire poeng.

Ved inngangen til mars var imidlertid Wengers menn skjøvet ned til 4.-plass. Der har de blitt værende – til supporternes store frustrasjon. Søndag spilles siste serierunde.

Skader på sentrale spillere som Theo Walcott, Mesut Özil, Aaron Ramsey og Jack Wilshere ødela tittelmulighetene til «The Gunners» ved inngangen til februar.

Les også (sak fra 31. desember 2013) : Arsenals skademareritt vokser

– Vi skal fortsette å utvikle oss som lag. Vi har tatt store steg fra 2012/2013-sesongen (Arsenal endte på 4.-plass sist sesong journ.anm.) og vi ønsker å fortsette den utviklingen inn i neste sesong. Vi håper å være enda bedre, sier Wenger.

– Laget mitt har vist en utrolig mental styrke og jeg er stolt over hva de har levert, fortsetter han.

Har scoret for lite mål

Wenger ser imidlertid hvor på banen ligagullet gikk tapt.

Manchester City og tittelutfordrer Liverpool ser begge ut til å ende på over 100 scorede mål i løpet av årets sesong. Arsenal har i skrivende stund scoret 66.

– Det er der vi må forbedre oss, sier Wenger.

Arsenal gjester Norwich i siste serierunde. Alexander Tettey og hans lagkamerater er så godt som klare for Championship.

Norwich er avhengig av å slå Arsenal med mer enn 15 mål for å sikre plassen på øverste nivå. Arsenal står med fire strake seire i Premier League.

Slik ser Premier League-tabellen ut før siste serierunde:

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter