NRK Meny
Normal

Wenger legger press på norsk dommer før skjebnekamp

Arsène Wenger håper at dommer Svein Oddvar Moen lar ham fullføre med 11 mann mot Bayern München. Manageren er lei av å få spillere utvist.

Arsene Wenger

Arsène Wenger: – Jeg håper at vi får sjansen til å fullføre kampen med 11 mann.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Svein Oddvar Moen

Dommer Svein Oddvar Moen dømmer mesterligakampen mellom Bayern München og Arsenal.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Tirsdagens storkamp i mesterligaens åttendedelsfinale mellom Arsenal og Bayern München dømmes av Svein Oddvar Moen og hans norske dommerteam.

Under pressekonferansen i forkant av kampen benyttet Arsenal-manager Arsène Wenger anledningen til å legge litt ekstra press på nordmannen.

– Jeg håper at vi får sjansen til å fullføre kampen med 11 mann, sier Wenger, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Fikk keeper utvist

Laget har nemlig hatt for vane å få spillere utvist i viktige kamper i mesterligaen. Det skjedde i finalen mot Barcelona og nå senest i forrige kamp mot Bayern München.

Lagets polske keeper Wojciech Szczesny ble utvist i en duell med Arjen Robben i det første oppgjøret mot det tyske laget.

Robin van Persie ble også sendt av banen da laget møtte Barcelona i 2011.

– Da vi var i posisjon til å gå videre mot Barcelona (i 2011), fikk Robin van Persie sitt annet gule kort for å sparke ballen (etter stopp i spillet). Jeg har aldri sett en tilsvarende episode i europeisk toppfotball før.

I mesterligafinalen i 2006 mot Barcelona ble lagets daværende keeper Jens Lehmann utvist tidlig i kampen. Arsenal tapte finalen 1-2.

Det var for øvrig en annen norsk dommer, Terje Hauge, som dømte den kampen og en forbannet Thierry Henry var svært lite fornøyd med den norske

Terje Hauge

Terje Hauge dømte mesterligafinalen mellom Arsenal og Barcelona.

Foto: Armando Franca / AP

dommerens innsats etter finaletapet.

Håper på tidlig mål

Manager Arsène Wenger antyder dermed at Svein Oddvar Moen og hans assistentdommere får litt å bryne seg på under storoppgjøret tirsdag.

– Vi har spilt en del kamper med 10 menn i Europa, alltid under litt mistenkelige omstendigheter, kommenterte han under pressekonferansen.

Arsenal tapte forrige kamp i England 0-2, og må gå offensivt til verks tirsdag for å hale i land en seier mot det tyske storlaget.

– Får vi et tidlig mål er det absolutt mulig, sier han.

Laget røk ut av turneringen i åttendedelsfinalen i fjor - også da etter nederlag for Bayern. Det tyske laget vant første kamp 3-1, men Arsenal slo likevel tilbake i Tyskland og vant 2-0.

– Har gjort det før

Manageren tror de kan slå det tyske laget igjen.

– Vi har gjort det før, så jeg vet at vi kan gjøre det igjen, sier Wenger.

Likevel, det skal holde hardt etter tomålstapet på hjemmebane. Og det vet nok Arsène Wenger.

– Statistikken taler ikke til vår fordel. Men vi har vunnet 5-1 over Inter Milan. Vi har vunnet overalt i Europa, slår han fast.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.