– Denne seieren var for Wenger

Arsène Wenger (64) ble dynket i både champagne og komplimenter etter den etterlengtede FA-cuptriumfen lørdag kveld. Franskmannen kommer til å signere en ny kontrakt med Arsenal den kommende uka.

Arsène Wenger vant FA-cupen med Arsenal

ENDELIG: Arsène Wenger kunne løfte FA-cuptroféet for første gang siden 2005 etter 3-2-seieren over Hull lørdag.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Wenger tok sin femte FA-cuptittel da Arsenal vant 3-2 over Hull City i en thriller av en cupfinale lørdag.

Aaron Ramsey sendte «The Gunners» til himmels med sin matchvinnerscoring i starten av andre ekstraomgang.

– Vi viste utrolig styrke

Aaron Ramsey

MATCHVINNER: Aaron Ramsey sendte de mer enn 30.000 tilreisende Arsenal-supporterne til himmels med sin scoring i andre ekstraomgang.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Etter kampen var waliseren mest opptatt av å hylle lagets mangeårige trener.

– Manageren vår har vært under et enormt press de siste årene, så dette var for ham. Og selvfølgelig for supporterne, som har beholdt troen på oss selv om det til tider har buttet imot, sier Ramsey.

– Vi viste utrolig styrke i dag ved å komme tilbake og vinne. Å score vinnermålet i en slik finale er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Det er et av de viktigste målene i min karriere, sier den 23 år gamle midtbanespilleren.

Etter kampen ble den franske manageren kastet i luften av nesten hele Arsenal-laget. Samtidig ble flere flasker sprudlevann helt over hodet hans.

Wenger fortsetter

Selv Wenger, som vanligvis er en mester i å komme med nøkterne og diplomatiske svar, måtte innrømme at seieren smakte sjeldent godt.

Det hadde gått åtte år, 11 måneder og 28 dager siden forrige gang Arsenal vant et stort trofé.

– Dette var et stort øyeblikk for et lag på vei oppover. Hadde vi tapt i dag, hadde det vært et stort tilbakeskritt. Å vinne gir oss en kjempemotivasjon inn mot neste sesong. Jeg har vunnet FA-cupen fem ganger nå – det er ikke så verst. Jeg er i godt selskap, det er utrolig vanskelig å vinne denne cupen, sier Wenger, og peker på at bare han og Sir Alex Ferguson kan skilte med fem FA-cuptroféer som managere.

Wenger mener dette er hans viktigste trofé med Arsenal.

– Vi har vunnet «The Double» før, men dette var viktigere. Den gangen var vi ikke under samme press som nå. Jeg føler enorm lettelse, sier han.

Gårsdagens seierherre bekreftet etter kampen at han kommer til å forlenge avtalen med London-klubben.

Så nær, så nær for Hull

Hull sjokkåpnet og ledet 2-0 før 10 minutter var spilt, men storfavorittene fra London slo tilbake. Først reduserte Santi Cazorla på et nydelig frispark etter 12 minutter, før Laurent Koscielny utlignet til 2-2 20 minutter før slutt.

I andre ekstraomgang avgjorde Ramsey kampen med et lavt skudd etter forarbeid av Olivier Giroud.

Hull-manager Steve Bruce kom med ytterligere hyllester av den standhaftige Arsenal-bossen etter nederlaget.

– Vi tapte med stil. Arsenal er en fantastisk klubb. Jeg skjønner ikke hvordan Arsène har holdt ut så lenge. Fyren er en manager av ypperste klasse som alltid klarer å sette sammen et klasselag. Det er bare å gratulere, sa Bruce.

Wenger dynket i champagne

CHAMPAGNE-FEST: Per Mertesacker (t.v.) gjør sitt beste for å hell iskald champagne nedover ryggen til manager Arsène Wenger etter FA-cuptriumfen lørdag.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Fotballnyheter