Normal

Wembley-skandale blir etterforsket

Millwall-fansen slåss med hverandre og politiet etter cupnederlaget for Wigan. Det vil få konsekvenser.

SOCCER-ENGLAND/CUP Millwall fans fight with police officers during their FA Cup semi-final soccer match against Wigan Athletic at Wembley Stadium in London

Det kokte overfor Millwall-supporterne etter cuptapet. Da ble det stygge scener på Wembley.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Wigan sikret seg en plass i FA-cupfinalen med 2-0-seier over Millwall på Wembley lørdag. Dessverre vil kampen bli husket for alt annet enn det sportslige.

Etter kampen brøt det ut slåsskamp blant Millwall-supportere inne på stadion. Da politiet grep inn, havnet også politimannskapene midt i slåsskampen.

– Veldig triste bilder av en liten jente oppløst i tårer da slagsmålet brøt ut. Det bildet kommer til å gå verden rundt, skriver Daily Telegraphs Henry Winter.

– Uakseptabelt

APs utsendte, Rob Harris, omtaler hendelsen som den verste skandalen siden nye Wembley ble åpnet i 2007.

Så får da også opptøyene konsekvenser. Generalsekretæren i det engelske fotballforbundet FA, Alex Horne, har fordømt slåssingen. Han krever full etterforskning, og fastslår at målet er å få reist tiltale mot de som står bak, ifølge Sky Sports.

– Det som skjedde er uakseptabelt. Alt vil bli gjort for å få straffet de skyldige, fastslår han.

Blir utestengt

Ifølge Horne skal politiet, FA og Millwall samarbeidet for å komme til bunns i saken. De skyldige risikerer ikke vare rettslig forfølgelse, men vil også bli utestengt fra framtidige fotballkamper.

Millwall-styreleder Andy Ambler er også klar i sin tale:

– Vårt standpunkt er klart. Alle som kan assosieres med vår klubb, og som blir funnet skyldig for voldelig adferd, vil bli utestengt fra Millwalls kamper i tillegg til den straffen de eventuelt får i rettsvesenet. Vi har jobbet hardt for å få vist fram de positive sidene ved klubben, både på og utenfor banen, og vi kan ikke la handlingene til en liten gruppe underminere det, fastslår Amber.

Fotballnyheter