NRK Meny
Normal

Wembley-skandale blir etterforsket

Millwall-fansen slåss med hverandre og politiet etter cupnederlaget for Wigan. Det vil få konsekvenser.

SOCCER-ENGLAND/CUP Millwall fans fight with police officers during their FA Cup semi-final soccer match against Wigan Athletic at Wembley Stadium in London

Det kokte overfor Millwall-supporterne etter cuptapet. Da ble det stygge scener på Wembley.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Wigan sikret seg en plass i FA-cupfinalen med 2-0-seier over Millwall på Wembley lørdag. Dessverre vil kampen bli husket for alt annet enn det sportslige.

Etter kampen brøt det ut slåsskamp blant Millwall-supportere inne på stadion. Da politiet grep inn, havnet også politimannskapene midt i slåsskampen.

– Veldig triste bilder av en liten jente oppløst i tårer da slagsmålet brøt ut. Det bildet kommer til å gå verden rundt, skriver Daily Telegraphs Henry Winter.

– Uakseptabelt

APs utsendte, Rob Harris, omtaler hendelsen som den verste skandalen siden nye Wembley ble åpnet i 2007.

Så får da også opptøyene konsekvenser. Generalsekretæren i det engelske fotballforbundet FA, Alex Horne, har fordømt slåssingen. Han krever full etterforskning, og fastslår at målet er å få reist tiltale mot de som står bak, ifølge Sky Sports.

– Det som skjedde er uakseptabelt. Alt vil bli gjort for å få straffet de skyldige, fastslår han.

Blir utestengt

Ifølge Horne skal politiet, FA og Millwall samarbeidet for å komme til bunns i saken. De skyldige risikerer ikke vare rettslig forfølgelse, men vil også bli utestengt fra framtidige fotballkamper.

Millwall-styreleder Andy Ambler er også klar i sin tale:

– Vårt standpunkt er klart. Alle som kan assosieres med vår klubb, og som blir funnet skyldig for voldelig adferd, vil bli utestengt fra Millwalls kamper i tillegg til den straffen de eventuelt får i rettsvesenet. Vi har jobbet hardt for å få vist fram de positive sidene ved klubben, både på og utenfor banen, og vi kan ikke la handlingene til en liten gruppe underminere det, fastslår Amber.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.