– Det er en stor ære for meg

Wayne Rooney har fått rollen som kaptein i Louis van Gaals første sesong som Manchester United-manager.

Wayne Rooney

Wayne Rooney sier han er stolt over å bli Manchester Uniteds nye kaptein.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Darren Fletcher-Wayne Rooney

Darren Fletcher tror han og Rooney vil samarbeide bra i rollene som kaptein og visekaptein.

Foto: CHRIS TROTMAN / Afp

Etter 2-1-seieren over Valencia tirsdag kveld annonserte Louis van Gaal at Wayne Rooney blir Manchester Uniteds kaptein neste sesong.

– Det er en stor ære for meg og min familie og bli utnevnt til kaptein i en så stor klubb. Det er en oppgave jeg vil utføre med stor stolthet, og jeg er glad for at manageren viser meg denne tilliten, sier Rooney til klubbens hjemmeside.

Rooney tar over kapteinsbindet etter Nemanja Vidic, som var kaptein fra 2011 til fjorårets sesong. Serberen har nå gått til Inter.

– Et viktig valg

Da van Gaal ble annonsert som United-manager, var det mange som trodde Robin van Persie ville bli utnevnt som kaptein, slik han er på landslaget. Van Gaal har nå likevel valgt å la van Persies spissmakker få den æren.

– For meg er kapteinsvalget veldig viktig. Wayne har vist en flott holding til alt han gjør. Jeg er imponert over profesjonaliteten hans og holdningene hans til trening og min filosofi, sier van Gaal.

– Han er en stor inspirasjon for de yngre spillerne i laget, og jeg tror han vil legge hjerte og sjel i rollen som kaptein, fortsetter nederlenderen.

Fletcher blir visekaptein

Darren Fletcher får rollen som visekaptein neste sesong. Veteranen har slitt med sykdom de siste årene, men er nå betydelig friskere, og var ifølge van Gaal et naturlig valg.

– Darren er en naturlig leder, han er erfaren og veldig populær i garderoben. Jeg vet at han og Wayne vil jobbe bra sammen, sier van Gaal.

– Jeg er kjempeglad for å ha blitt utnevnt som visekaptein. Det er et stolt øyeblikk for meg og familien min. Wayne og jeg har alltid jobbet bra sammen, og vi vil jobbe enda tettere sammen i våre nye roller. Jeg vil takke manageren for at han setter sin lit til meg, sier Fletcher.

Fotballnyheter