Hopp til innhold

Walcott vraket fra England-troppen

Arsenals Theo Walcott er ikke inkludert i Englands VM-tropp på 23 mann.

SOCCER-ENGLAND/

Theo Walcott skal være utelatt fra Englands VM-tropp.

Foto: NIGEL RODDIS / REUTERS

Fabio Capello

Fabio Capello har ifølge britiske medier valgt å ikke ta med hverken Theo Walcott eller Darren Bent i VM-troppen.

Foto: GLYN KIRK / AFP

Klokka 17.00 norsk tid offentliggjorde det engelske fotballforbundet navnene på de 23 engelske spillerne som får være med til fotball-VM i Sør-Afrika. Den mest overraskende utelatelsen er Arsenals Theo Walcott.

Se hele troppen nederst i saken!

I 2006 ble den da 17 år gamle Walcott tatt med i Sven-Göran Eriksson England-tropp. Den gangen var han troppens store overraskelse. Og igjen er Walcott i begivenhetenes sentrum når England tar ut en tropp.

Startet treningskamper

For Walcott, som nå er 21 år gammel, er altså ikke funnet god nok. Med fire år mer rutine på baken, og flere gode kamper for Arsenal i år, forventet mange at den raske vingen skulle være med i Fabio Capellos 23-mannstropp.

Les: Svak generalprøve av England

Viktig spiller

21-åringen fra Arsenal har vært en sentral spiller for England i VM-kvalifisering. Blant annet scoret han tre mål i borteseieren over Kroatia.

- Jeg er veldig skuffet, men har full respekt for Mr. Capellos avgjørelse, sier Walcott.

Vingen scoret tre mål på 22 spilte ligakamper for Arsenal i år. 21-åringen fra Arsenal startet begge de to siste treningskampene for England, og har vært en sentral spiller i flere kamper. I 2008 var han svært god for England, men ble satt tilbake av en alvorlig skade.

- Jeg vil gjerne benytte anledningen til å ønske laget alt det beste, og håper de har suksess i VM, sier Walcott.

Ifølge The Mirror fikk Walcott beskjeden av Facio Capello da han var ute og spilte golf tirsdag morgen.

Les: Capello kobles til Inter

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lekket på Twitter

Tirsdag formiddag var troppen ikke offentliggjort, men navnet på flere av Capellos utvalgte hadde lekket ut over nettet. Informerte journalister lekket ut informasjonen litt etter litt på Twitter. Dette førte til stor usikkerhet rundt avsløringene.

For eksempel ble midtstopper Ledley King lovet landslagsplass - og frarøvet den - flere ganger i løpet av tirsdagen. King endte opp med plass i troppen.

Det engelske fotballforbundet er også på sosiale medier, og klokka 15.00 skrev de følgende på sin Twitter-side:

"Mye spekulasjon om England-troppen, men vær sikker på at TheFA.com er det første stedet du får bekreftet de endelige 23".

Bent utelatt

Blant de syv utelatte er Sunderlands storscorer Darren Bent. Bent ble nummer tre på årets toppscorerliste i den engelske eliteserien. Han scoret 24 mål for Sunderland.

De syv som ikke ble tatt med fra den opprinnelige 30-mannstroppen er Leighton Baines, Michael Dawson, Tom Huddlestone, Scott Parker, Adam Johnson, Theo Walcott og Darren Bent.

Fotball

  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som har vært i aksjon har tatt seg videre til tredje runde.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam og Odd tatt seg videre. Strømsgodset og Lillestrøm startet en time senere, og leder henholdsvis 2-0 og 4-0 over Jerv og Strømmen.

    Se Strømmen mot Lillestrøm på NRK 3.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    NM i fotball 2024: Ull/Kisa - Rosenborg
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden