NRK Meny
Normal

Walcott vraket fra England-troppen

Arsenals Theo Walcott er ikke inkludert i Englands VM-tropp på 23 mann.

SOCCER-ENGLAND/

Theo Walcott skal være utelatt fra Englands VM-tropp.

Foto: NIGEL RODDIS / REUTERS

Fabio Capello

Fabio Capello har ifølge britiske medier valgt å ikke ta med hverken Theo Walcott eller Darren Bent i VM-troppen.

Foto: GLYN KIRK / AFP

Klokka 17.00 norsk tid offentliggjorde det engelske fotballforbundet navnene på de 23 engelske spillerne som får være med til fotball-VM i Sør-Afrika. Den mest overraskende utelatelsen er Arsenals Theo Walcott.

Se hele troppen nederst i saken!

I 2006 ble den da 17 år gamle Walcott tatt med i Sven-Göran Eriksson England-tropp. Den gangen var han troppens store overraskelse. Og igjen er Walcott i begivenhetenes sentrum når England tar ut en tropp.

Startet treningskamper

For Walcott, som nå er 21 år gammel, er altså ikke funnet god nok. Med fire år mer rutine på baken, og flere gode kamper for Arsenal i år, forventet mange at den raske vingen skulle være med i Fabio Capellos 23-mannstropp.

Les: Svak generalprøve av England

Viktig spiller

21-åringen fra Arsenal har vært en sentral spiller for England i VM-kvalifisering. Blant annet scoret han tre mål i borteseieren over Kroatia.

- Jeg er veldig skuffet, men har full respekt for Mr. Capellos avgjørelse, sier Walcott.

Vingen scoret tre mål på 22 spilte ligakamper for Arsenal i år. 21-åringen fra Arsenal startet begge de to siste treningskampene for England, og har vært en sentral spiller i flere kamper. I 2008 var han svært god for England, men ble satt tilbake av en alvorlig skade.

- Jeg vil gjerne benytte anledningen til å ønske laget alt det beste, og håper de har suksess i VM, sier Walcott.

Ifølge The Mirror fikk Walcott beskjeden av Facio Capello da han var ute og spilte golf tirsdag morgen.

Les: Capello kobles til Inter

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lekket på Twitter

Tirsdag formiddag var troppen ikke offentliggjort, men navnet på flere av Capellos utvalgte hadde lekket ut over nettet. Informerte journalister lekket ut informasjonen litt etter litt på Twitter. Dette førte til stor usikkerhet rundt avsløringene.

For eksempel ble midtstopper Ledley King lovet landslagsplass - og frarøvet den - flere ganger i løpet av tirsdagen. King endte opp med plass i troppen.

Det engelske fotballforbundet er også på sosiale medier, og klokka 15.00 skrev de følgende på sin Twitter-side:

"Mye spekulasjon om England-troppen, men vær sikker på at TheFA.com er det første stedet du får bekreftet de endelige 23".

Bent utelatt

Blant de syv utelatte er Sunderlands storscorer Darren Bent. Bent ble nummer tre på årets toppscorerliste i den engelske eliteserien. Han scoret 24 mål for Sunderland.

De syv som ikke ble tatt med fra den opprinnelige 30-mannstroppen er Leighton Baines, Michael Dawson, Tom Huddlestone, Scott Parker, Adam Johnson, Theo Walcott og Darren Bent.

Fotballnyheter