Wæhler signerte for Aalborg

Kjetil Wæhler slutter i Vålerenga og går til Aalborg. Det bekrefter Vålerenga overfor NRK i dag.

Kjetil Wæhler
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Dirkektør i Vålerenga, Pål Breen, bekrefter overgangen overfor NRK.

Dermed mister VIF sin midtstopper til den danske klubben. Spilleren har vært i Vålerenga siden før 2003-sesongen., og ble seriemester i klubben i 2005.

Før han kom til VIF, spilte han i Moss på utleie fra Wimbledon, hvor han gikk skadet i tre år.

- Først og fremst vil jeg takke Vålerenga for at de har gitt meg sjansen til å få et lite eventyr på slutten av karrieren. Jeg har hatt seks gode sesonger her i et bra miljø med artige medspillere, sier Wæhler til vif-fotball.no.

32-åringen har signert en treårskontrakt med klubben.

- Jeg har vunnet det jeg kan vinne i norsk fotball, og når Vålerenga ga meg denne muligheten til dette takket jeg ja til tilbudet fra Aalborg, sier Wæhler til vif-fotball.no.

Aalborgs sportsdirektør Lynge Jacobsen håper at Wæhler vil bidra defensivt.

- Kjetil er en forsvarsspiller av høy klasse, og med så mange unge spillere vi har i troppen er det viktig at vi skaffer oss erfaring og rutine, sier han i en pressemelding.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Nysigneringane blomstra for Chelsea

  Chelsea slo Krasnodar komfortabelt 4-0 på bortebane i den andre gruppespel-kampen i meisterligaen. Callum Hudson-Odoi skåra det første. Så viste nysigneringane seg fram, først Timo Werner som sette inn 2-0 på straffespark. Like etter spelte han ballen til ein annan nykommar, da Hakim Ziyech sette inn det tredje. Rett før slutt la Christian Pulisic på til 4-0. Chelsea har med det fire poeng etter dei to første kampane, medan Krasnodar står med eitt poeng.

  Champions League - Group E - FC Krasnodar v Chelsea
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Spansk fotball uten betting-penger

  Toppklubbene i spansk fotball får ikke lenger ta imot sponsorpenger fra tippe- og bettingselskaper. Sju klubber har i dag solgt enten plass på trøyene eller navn på stadion. Klubbene mener de taper inntekter de trenger etter koronapandemien.

 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.