Vraket av Milan i fjor – nå hylles Pirlo av en samlet fotballverden

For et år siden forlot Andrea Pirlo klubben han har vunnet «alt» med, AC Milan, fordi han ikke fikk ny kontrakt. Nå hylles 33-åringen etter en fantastisk oppvisning som sendte England ut av EM.

Pirlo

Andrea Pirlo (nr. 21) måtte finne seg en ny klubb da AC Milan ikke tilbød ny kontrakt. - Jeg håper de vil angre, sa han da.

Foto: NTB Scanpix

Pirlo

Andrea Pirlo vant 'alt' i løpet av sine ti år i AC Milan. Det hjalp ikke da kontrakten løp ut før forrige sesong.

Foto: ANTONIO CALANNI / AP

– Pirlo har vært fantastisk. Han kontrollerte og dikterte kampen. Det var rett og slett mesterlig, sier BBCs fotballekspert, Alan Hansen.

Søndag måtte England konstatere at de heller ikke i dette mesterskapet klarte å hevde seg blant de aller beste.

Etter kampen var det ett navn som var på alles lepper: Andrea Pirlo.

Håpet Milan ville angre

Ikke bare storspilte han gjennom 120 minutter, han chippet også inn sin straffe på arrogant vis og ga italienerne det psykologiske overtaket.

Samme mann forsvant fra AC Milan for et drøyt år siden, etter det som offisielt ble kalt en «felles avgjørelse». Han var ikke lenger ønsket.

– Håper jeg at Milan vil angre på at de mistet meg? Ja. Jeg har hatt ti uforglemmelige år her, sa Pirlo da han forlot klubben, ifølge ESPN.

33-åringen skrev under for Juventus like etter, og var svært delaktig i at «den gamle damen» tok et etterlengtet seriegull denne sesongen.

Overgangen var også svært delaktig i at AC Milan ikke vant, skal vi tro forsvarslegenden Fabio Cannavaro.

– Pirlo har bidratt med veldig mye i Juventus. Samtidig har han etterlatt seg et enormt tomrom i Milan, har Cannavaro uttalt til ESPN.

Les videre under bildet!

Juventus' Pirlo

Andrea Pirlo var sterkt delaktig i at Juventus endelig kunne feire for et nytt seriemesterskap i år.

Foto: STRINGER/ITALY / Reuters

Hylles

Oppvisningen mot England har minnet resten av verden på hvilken klassespiller Andrea Pirlo er.

Den tekniske midtbanespilleren toppet pasningsstatistikken overlegent med sine 131 vellykkede pasninger. Englands beste var keeper Joe Hart med 45.

Dermed kommer også lovordene haglende:

– Rent fotballmessig var Pirlo ren mesterklasse. Straffen var bare for mye, mener Manchester United-stopper Rio Ferdinand.

– Vi prøvde å holde Pirlo i sjakk, men en så god spiller finner alltid en vei utenom oppasseren sin, sier England-sjef Roy Hodgson.

Les videre under bildet!

Pirlo chipper

Chippen som langt på vei avgjorde straffekonkurransen.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

– Han var avgjørende

BBC-ekspert Alan Hansen er fra seg av beundring for midtbanespilleren, som har fått tilnavnet «arktitekten» av sine lagkamerater, og mener han er akkurat en sånn spiller England mangler.

– Pirlo spilte med så høy kvalitet at England ikke klarte å matche det. Vår beste spiller i EM, Steven Gerrard, brukte hele kvelden på å løpe etter ham, sier han.

Massimo Mauro, ekspert i den italienske storavisen la Repubblica, legger all æren for seieren på den Milan-vrakede magikeren.

– Etter min mening var Pirlo avgjørende. Å skyte en sånn straffe i en sånn situasjon, er noe bare en spiller i verdensklasse kan gjøre. Straffen ga Italia selvtillit og la presset over på England, skriver Mauro.

Fotballnyheter