NRK Meny
Normal

- Både Lyn og jeg har vært skakkjørte

Mobilgründer og eks-milliardær Idar Vollvik satser igjen friskt på fotball. Nå har han funnet tonen med Lyn.

Idar Vollvik

Idar Vollvik og hans nye mobilselskap blir Lyns generalsponsor de neste to årene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Skepsis er sunt

Artikkel fortsetter under videoen

Video Vollvik sponser Lyn

Vollviks nye mobilselskap blir generalsponsor for Lyn de to neste årene.

- Både Lyn og jeg har vært skakkjørte de siste årene, men nå er vi begge på vei opp fra søla. Sånn sett passer vi perfekt for hverandre, sier Idar Vollvik med et glis til NRK.

Vollvik profilerte både seg og sitt tidligere mobilselskap stort da han var sponsor i Brann for noen år siden. Blant annet var han sentral i flere spillerkjøp.

I ettertid solgte han seg ut av selskapet og tapte etter hvert alle pengene på aksjehandel. For ett år siden ble han begjært konkurs .

Årlig millionbeløp

Idar Vollvik sponser Lyn

Idar Vollvik går inn med et sjusifret beløp i Lyn årlig i to år.

Foto: Carina Olset / NRK

Men nå er den pr-dyktige finansmannen på banen med ny mobilsatsing. Og de to neste årene er det Lyn som får nyte godt av Vollviks penger og fotballinteresse. Hvert av de neste to årene kommer det et sjusifret beløp fra hans nyeste mobilsatsing inn til Oslo-klubben.

- Vi tok kontakt med Idar og har brukt tiden til å overbevise ham om at Lyn er en "ny" klubb med visjoner, sier daglig leder Rolf Magne Walstad i Lyn.

Det er ikke tvil om at en generalsponsor som Vollvik er kjærkommen for den tidligere økonomisk skakkjørte 1. divisjonsklubben.

- Aktuell som investor

I fjor var klubben nær konkurs, men ble reddet i 12. time .

- Foreløpig er Vollvik generalsponsor, men vi utelukker ikke at Vollvik vil få en rolle i klubben som investor eller andre initiativ etter hvert, sier Lyn-lederen til NRK.

Denne sesongen spiller Lyn sine hjemmekamper i 1. divisjon på Bislett. Søndag venter første hjemmeoppgjør, mot Nybergsund.

Følg 1. divisjon på nrk.no

Fotballnyheter