NRK Meny
Normal

Karantener, skader og slitasje – sjekk status på semifinalelagene

Ekstraomganger, skader og suspensjoner har satt sitt preg. Hvem har bredden som skal til for å vinne VM?

Argentina

Lionel Messi har avgjort fire kamper for Argentina, og argentinerne er avhengige av den lille magikeren i kampen mot Nederland.

Foto: Eraldo Peres / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Innspurten i VM er her. Fire lag gjenstår. Argentina, Nederland, Brasil og Tyskland. Alle har vært gjennom ekstraomganger for å komme til semifinalene. Alle sliter med skader på nøkkelspillere. Men alle er i semifinalene, og må ta ut sitt ytterste i minimum 180 minutter til.

Her er Lars Tjærnås' og Tom Nordlies vurdering avhvordan de fire gjenværende lagene står med to kamper igjen å spille.

Stjernespillere ute

Tapet av Neymar og kaptein Thiago Silva er et stort tilbakeslag for Brasil. NRKs ekspert Lars Tjærnås mener Brasils angrepsspillere trenger et løft for å gå videre.

– Brasil er klart svekket med Neymar og Silva ute. Håpet mot Tyskland er at spillere som Hulk, Fred og Oscar løfter seg betraktelig og at Scolari treffer med rokeringene han må gjøre, sier Tjærnås.

NRK-kommentator Tom Nordlie tror Brasil kan kjempe seg gjennom Neymars fravær.

– Neymar har fått mye oppmerksomhet og vært bra, men jeg tror folk overvurderer hans rolle i laget. Brasil har mange gode spillere. Selvsagt er det en svekkelse at Neymar er ute, men ofte trer andre spillere fram i slike situasjoner, mener Nordlie.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Neymar

Neymar er ute av VM med en brukket ryggvirvel

Foto: Manu Fernandez / Ap

Også Argentina mister en av sine mest verdifulle spillere i Angel Di Maria.

– Fraværet av Di Maria blir tungt, i et ellers statisk lag er det han som som ta de tunge løpene bakfra, sier Tjærnås.

Ekstra ansvar

Arjen Robben

Arjen Robben har båret mye av ansvaret for Nederlands offensive spill.-

Foto: Wong Maye-E / Ap

Der Brasil har mistet sin største stjerne, og må få det kollektive til å fungere bedre for å gå videre, har Nederland og Argentina lagt mye av ansvaret på henholdsvis Arjen Robben og Lionel Messi.

– Robben har fått altfor mye ansvar framover, det er på tide at Van Persie viser mer av det han gjorde mot Spania, og at Sneijder er god i mer enn korte sekvenser, sier Lars Tjærnås.

Argentinas lille magiker Lionel Messi har vært avgjørende i fire av fem kamper argentinerne har spilt.

– Messi har vært tungen på vektskåla for Argentina, men jeg synes de er solide. Selv om Di Maria er ute, så synes jeg de har en sterk tropp, sist kamp ble for eksempel Gago henvist til benken, sier Tom Nordlie.

– Argentina har blitt gradvis bedre og ser stadig mer komplette ut, men Messi bærer fortsatt tunge lass, sier Tjærnås.

Holder midtbanen hele veien?

Bastian Schweinsteiger

Bastian Schweinsteiger har slitt med skader denne sesongen, og begynner kanskje å merke kjøret i VM.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Tyskland har slitt med både skader og sykdom i troppen, men ser ut til å kunne stille med sitt sterkeste mannskap mot Brasil. Mats Hummels og Lukas Podolski har måttet stå over kamper tidligere i mesterskapet, men Podolski meldes å være friskmeldt, og Hummels så ikke ut til å være spesielt preget da han ble banens beste mot Frankrike. Tjærnås tror midtbanesliterne Sami Khedira og Bastian Schweinsteiger kan bli tyskernes største utfordring.

– Tyskland ble langt mer komplette med Lahm som back, og ble klart styrket med Hummels inn i midtforsvaret. Spørsmålene er om Khedira og Schweinsteiger greier tøffe kamper etter hverandre i krevende posisjoner etter en sesong med skader, og om Özil og Höwedes kan komme mer inn fra kantene enn de har gjort hittil, sier Tjærnås.

Tom Nordlie sier tyskerne har vært svært gode framover på banen, men er ikke like imponert over forsvarsjobben.

– Tyskerne har imponert voldsomt med 4-0 mot Portugal og vært solide, men gjorde noen forsvarsfeil mot Ghana og slet tidvis mot USA. De er ikke så trygge bakover som de tidligere har vært, og de har ikke vært så gjennombruddshissige som tidligere tyske lag har vært, sier Nordlie.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter