NRK Meny
Normal

VM-heltene hyllet i Berlin

Et vanvittig folkehav hyllet de hjemvendte VM-heltene og feiret landets fjerde VM-tittel ved Brandenburger Tor i Berlin.

Begeistringen var enorm, da VM-heltene ble hyllet av 1 millon mennesker i den tyske hovedstaden i dag. Nesten halvparten av dem var ved Brandenburger Tor, der spillerne svarte med en strålende opptreden.

Det tyske landslaget ankommer Tyskland etter VM i Brasil

Philipp Lahm bar VM-pokalen og ledet resten av verdensmesterne ut på tysk jord etter triumfen i fotball-VM i Brasil.

Foto: ADAM BERRY / Afp

Flyet, for anledningen med påskriften «Siegerflieger Fanhansa», ble møtt med applaus og jubelrop allerede da landingshjulene traff rullebanen like etter klokken ti tirsdag. Alt var gjort klart til storfeiring av de ferske nybakte verdensmesterne.

Flyet ble møtt av vannkanoner, og på trappen som førte ned fra flydøren, sto det «Weltmeister 2014» med fire stjerner over – én for hver av de fire gangene Tyskland nå er blitt verdensmestre, i 1954, 1974, 1990 og nå i 2014.

Kaptein Philipp Lahm var den som brakte VM-pokalen på tysk jord da han gikk først ut av flyet, etterfulgt av resten av de tyske verdensmesterne.

Hundretusener hyllet det tyske landslaget i Berlin

Det var folkefest i Berlins gater da de tyske gullvinnerne kom hjem fra VM i Brasil tirsdag.

Foto: STRINGER / Reuters

Elleville tyskere møtte opp i hopetall for å hylle fotballheltene

Som seg hør og bør hadde Mercedes skaffet transport til laget. Ikke buss som er vanlig, men en trailer med et åpent lasteplan der spillerne kunne motta fansens hyllest.

Traileren snirklet seg inn mot Brandenburger Tor, for også langs veien inn fra flyplassen hadde elleville tyskere møtt opp i hopetall for å hylle fotballheltene. Pokalen med champagne gikk på rundgang, og spillerne klappet, vinket og hoppet av glede.

Så tjukt med folk var det at traileren flere ganger måtte stoppe opp fordi det stod noen i veien. Kortesjen ankom Brandenburger Tor og en spesialbygd scene etter to timers kjøring gjennom gatene i hovedstaden.

– Vi er alle verdensmestere

Over 400.000 stolte tyskere hadde samlet seg ved Brandenburger Tor for å hylle VM-heltene og feire landets fjerde VM-tittel. En stor andel av dem hadde tatt på drakter og skjer, eller hadde med tyske flagg.

Spillerne kom fram på scenen i grupper på fem. Flere hadde øvd inn korte danser, mens andre gjorde ulike underholdningsnummer og sang for full hals sammen med den enorme folkemengden.

– Vi er alle verdensmestere, sa trener Joachim Löw til de frammøtte.

Den populære treneren skal minst lede laget til etter EM i Frankrike om to år.

– Vi er selvfølgelig veldig glade for å dele dette med fansen, sa Löw.

Det tyske fotballandslaget hylles i Berlin

Som seg hør og bør hadde Mercedes skaffet transport til laget. Ikke buss som er vanlig, men en trailer med et åpent lasteplan der spillerne kunne motta fansens hyllest.

Foto: WOLFGANG KUMM / Afp/NTB Scanpix

– Pokalen er i Berlin!

Det tok ikke lang tid før spillerne fortsatte trenden fra Brasil med å poste bilder i sosiale medier.

– WOW, hva skjer her? Galskap!, tvitret matchvinner Mario Gotze mens traileren gikk i sneglefart gjennom Berlins gater.

– For et folkehav! Utrolig!, skrev Mesut Özil på Twitter. Han la også ut et bilde som viste flere tusen fans som hadde stilt seg opp for å hylle gullaget.

– Pokalen er i Berlin!, skrev Lukas Podolski som tekst til et bilde som viste ham og finalehelten Bastian Schweinsteiger med VM-trofeet.

Det tyske fotballandslaget hylles i Berlin

De tyske landslagsstjernene var glad for å komme tilbake på tysk jord. Fra et åpent lasteplan kjørte VM-heltene gjennom gatene i Berlin. Her er Mesut Özil, Benedikt Höwedes og Per Mertesacker med pokalen i hånda.

Foto: Jens Kalaene / Ap/NTB Scanpix

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia