VM-helt fra 1994 er død

Han ble en legende etter at Sverige tok VM-bronse i USA i 1994. Nå er Klas Ingesson død etter lengre tids kreftsykdom. Han ble 46 år gammel.

Klas Ingesson

Fotball-Sverige er i sorg etter Klas Ingessons død.

Foto: CLAUS FISKER / Afp

Ingesson spilte 75 landskamper for Sverige og var en sentral del av det berømte laget som sensasjonelt tok bronse under VM i USA i 1994.

To år tidligere var Ingesson også i aksjon for de blågule da Sverige arrangerte EM på hjemmebane og svenskene tok seg til semifinale. Han var også med i Sveriges VM-tropp i 1990.

Hele Fotball-Sverige er i sorg onsdag.

– For jævlig med Klas Ingesson. Så fryktelig tragisk. Jeg mangler ord. Alle tanker til familien, skriver den tidligere midtstopperen Glenn Hysén på Twitter.

– Vi visste at denne dagen ville komme. Den siste uken visste vi at denne dagen skulle komme ganske snart. Det gikk opp og ned de siste dagene. Han passet på å få treffe så mange som mulig, sier den tidligere landslagsspilleren Kennet Andersson til TT.

Laster Twitter-innhold

– Tragisk

Nylig sluttet Ingesson som trener for svenske Elfsborg.

– Dette er svært tragisk, sier Elfsborgs midftbanespiller Andreas Klarstrøm til svenske Aftonbladet.

– Han var et fantastisk menneske først og fremst. Han var en kjempe og en inspirator. Han var en som motiverte oss noe enormt, men først og fremst var han et utrolig fint menneske, fortsetter Klarstrøm.

– Et fantastisk menneske

Ingesson tok over etter Jørgen Lennartson som Elfsborg-trener i september i fjor. Men på grunn av kreftsykdommen måtte han slutte som trener i klubben.

Han var likevel med i lederstaben i klubben til tross for at kreften til slutt tvang ham over i rullestol.

Klas Ingesson etterlater seg kone og to sønner, melder Expressen.

– Det føles veldig tungt. Jeg har hatt kontakt med Klas de siste dagene og fikk beskjed av Lasse Eriksson (tidl. landslagskeeper). Han var et fantastisk menneske og en venn. Han var symbolet på 1994-gjengen. Et fantastisk menneske som alltid gjorde sitt aller beste og gjorde andre bedre, sier tidligere landslagssjef Tommy Svensson til TT.

– De siste ukene visste vi at det bare var spørsmål om dager. Jeg fikk en sms fra Klabbe for bare noen dager siden. Han skrev så vakkert, men jeg klarer ikke å prate om det, sier Svensson.

Også Tore Pedersen, som spilte sammen med Ingesson i IFK Göteborg i 1990, har uttrykt sin sorg på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Ble svekket

Ingesson var bare 40 år gammel da han ble rammet av den kroniske blodkreften multippelt myelom.

På grunn av sterke medisiner ble Ingesson skjelett skjørt. Immunforsvaret ble også kraftig svekket.

En kraftig forkjølelse gjorde at Ingesson tok avgjørelsen om å gi seg som trener for knappe to uker siden.

Han begynte sin spillerkarriere i IFK Gøteborg der han spilte fra 1986 til 1990. Senere ble han utenlandsproff i belgiske Mechelen, før karrieren sendte ham videre til italiensk serie A og den franske ligaen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.