VM-chat med Klaveness og Strand

Chat med landslagsspiller Lise Klaveness og NRKs fotballreporter Erik Strand under Norges skjebnekamp i fotball-VM mot Australia.

Norge har vunnet én gruppespillkamp (1-0 mot Ekvatorial-Guinea) og tapt 0-3 mot Brasil. Det betyr at onsdagens siste gruppespillkamp mot Australia blir en ren «vinn eller forsvinn»-kamp for Norge.

Både Norge og Australia har tre poeng, men australienerne har bedre målforskjell, hvilket betyr at Norge vinne for å gå videre til kvartfinalen. Brasil er allerede klare for kvartfinale før den siste gruppespillkampen.

NETT-TV: Se Australia - Norge gratis her

– Det er ikke noe tvil om at dette er min viktigste kamp som landslagstrener, har Eli Landsem sagt tidligere.

– Det betyr mye å gå til en kvartfinale fordi det er så tøff motstand i kvinenfotball nå, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb før kampen som det er solgt 14 000 billetter til.

Kampen er også viktig med tanke på OL i London om to år, for å kvalifisere seg dit må nemlig Norge bli blant de to beste europeiske lagene i VM-turneringen - og for å bli det må de gå videre fra gruppespillet.

PS! Norges kvinnelandslag har alltid gått videre fra gruppespillet i VM.

Fotballnyheter

Videoklipp

En meget spesiell scoring signert Zlatan Ibrahimovic så ut til å gi Manchester United 1-0-seier mot Everton i Premier League, men et sent straffespark ga 1–1 og uavgjort.
Bournemouth vant 4-3 over Liverpool. Se høydepunktene fra kampen her.
Sergio Agüero og Fernandinho fikk røde kort i kampen mot Chelsea.
LSK Kvinner vant 2-0 over Røa i cupfinalen. Komm.: Christian Nilssen og Tom Nordlie.