NRK Meny
Normal

- Har ikke peiling på hvem som kan spille

Manchester United-leiren er rammet av sykdom, som i tillegg til skadeproblemer er manager Sir Alex Fergusons store hodepine foran det som mange regnes som årets største kamp.

Manchester Uniteds Alex Ferguson

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson har hodebry foran onsdagens storkamp mot byrival City.

Foto: JOSE JORDAN / Afp

Det var en alt annet enn oppstemt Ferguson som på dagens pressekonferanse foran onsdagens derby mot byrival City sa følgende:

- Vi har ikke peiling på hvem som spiller. Fortsatt er noen spillere ute med influensa, og andre er blitt sendt hjem.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lang liste

FBL-ENG-PR-MAN UTD-FULHAM

Både Nani (til venstre) og Dimitar Berbatov regnes som usikre foran storkampen.

Foto: ANDREW YATES / AFP

United har vært rammet av et virus den siste uken. Også Ferguson selv måtte bli hjemme fra jobb fredag, da han holdt sengen på grunn av viruset.

Nani, Darron Gibson, Federico Macheda, Anderson, Gary Neville, Dimitar Berbatov og Michael Carrick står alle i fare for å miste storkampen.

I tillegg er Wayne Rooney, Michael Owen, Antonio Valencia og Owen Hargreaves definitivt ute med skade.

- Situasjonen er ikke god for oss for øyeblikket, men vi har en sterk stall. Vi må bare stå på, sier Ferguson til klubbens offisielle hjemmesider.

  • Hvor mye svekket er United? Er dette årets kamp i England? Si din mening nederst!

- Årets kamp

FBL -ENG-PR-WEST BROM-MAN CITY

City-manager Roberto Mancini må klare seg uten Mario Balotelli, som her tusler av banen med rødt kort mot West Bromwich i helgen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Onsdagens derby, som spilles på City of Manchester Stadium, er utrolig viktig for begge lag. United har heng på Chelsea helt der oppe, mens hardtsatsende City selvsagt ser sitt snitt til å ytterligere nærme seg storebror. En United-skalp i beltet vil definitivt være stort for manager Roberto Mancini.

Den anerkjente Telegraph-journalisten Mark Ogden, som følger Premier League tettere enn de aller fleste, nøler ikke med å kalle derbyet for balløyas viktigste akkurat nå, foran kamper som United-Liverpool, Spurs-Arsenal og Arsenal-Chelsea.

- Ingen kamper kan matche City-United når det gjelder bitterhet, hype, frykt og avsky, skriver han i sin blogg.

- En stor utfordring

FBL-ENG-PR-BPOOL-MAN CITY

Manchester Citys Carlos Tevez.

Foto: ANDREW YATES / Afp

I den blå delen av Manchester er Mario Balotelli et tungt fravær. Han scoret to mål mot West Bromwich i helgen, før han ble utvist. Dermed er han suspendert til onsdagens kamp.

Klubben er uansett godt forspent på topp, siden Carlos Tevez er med igjen for fullt etter skadetrøbbel. Den argentinske superspissen er klar for morgendagens kamp, og sier til lokalavisen Manchester Evening News at han forventer en tøff batalje onsdag.

- En kamp mot Manchester United er aldri lett. Det er en stor utfordring.

Tevez hyller Rooney

I samme intervju forteller han hvor glad han er for at han forlot nettopp United til fordel for City, der han har vært en stor suksess. Men han skulle gjerne ønske at Wayne Rooney ble med ham til byans andre storklubb.

- Han var en venn og lagkompis av typen man heller vil ha med seg enn på motstanderlaget. Han er Englands beste spiss de siste årene, og jeg skulle ønske at han kom hit. Men det var vanskelig for ham å forlate United, sier Tevez.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.