Normal

Vinn eller forsvinn

Egil "Drillo"  Olsen mener Irak må slå Pakistan for å komme til VM.

Egil Drillo Olsen
Foto: ALI JAREKJI / REUTERS

Drillos to innledende kvalikkamper spilles mot Pakistan 22. og 28. oktober. Seier er avgjørende for å ta seg til gruppespillet.

- Tankene går bare frem til 28. oktober. Det er vinn eller forsvinn. Taper vi mot Pakistan, trenger vi ikke tenke på VM. Normalt skal vi slå dem, men ingenting er sikkert i fotball, sier Drillo til NTB.

I går hilste han på de første spillerne, men det er ikke bare enkelt å samle troppen.

- Jeg er veldig spent. Mye er annerledes enn det jeg er vant til. Bare det å samle troppen er fobundet med langt større problemer enn vi er vant til. Visumproblemer og andre ting, skaper problemer, forteller han.

Irak er regjerende asiamester og en rekke av landets beste spillere er utenlandsproffer i Qatar og De forente arabiske emirater.

- Vi snakker om et godt balansert landslag med spillertyper som utfyller hverandre bra. De er fysisk sterke og individuelt gode. Jeg er imponert over måten de forsvarer seg på mann mot mann defensivt. De spiller gjerrig fotball og tar få sjanser, sier den tidligere Wimbledon-manageren.

Stoler på assistenten

En av de store utfordringene er å få informasjon om spillerne.

- I laguttakene nå i de første kampene må jeg stole på min irakiske assistent. Jeg kan diskutere ting med ham, men hans ord må veie tungt i innledningen. De har jo ikke vært så gærne til å ta ut laget. De ble jo asiamester, ler Drillo.

Noen ny Flo-pasning blir det ikke, men den tidligere norske landslagssjefen er opptatt av at irakerne må spille mer i lengderetningen.

- I den grad jeg har noen kjepphester som trener må det være større fremdrift og mer spill i lengderetningen.

Fotballnyheter