Ville ikke betale 3,5 millioner

Det svenske fotballforbundet ville ikke betale de 3,5 millionene det hadde kostet å løse Erik Hamrén fra kontrakten med Rosenborg. Derfor strandet forhandlingene.

 Lars-Åke Lagrell

Sveriges fotballpresident Lars-Åge Lagrell

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det er den svenske avisa Expressen som skriver at det hadde kostet over 4 millioner svenske kroner, eller nærmere 3,5 millioner norske.

Rosenborgs styreleder Terje Svendsen
Foto: NRK

- Vi satte oss ned for å se om det fantes noen løsning, men det gjorde det ikke, sier RBKs styreleder Terje Svendsen.

Rosenborg var ikke interessert i å slippe Hamrén, og Sverige ville ikke betale ham ut.

- Stenger butikken

- Selvfølgelig er jeg skuffet, sier Sveriges fotballpresident Lars-Åge Lagrell til Expressen. Utover det vil han ikke kommentere det som skjedde.

Han vil heller ikke kommentere det videre arbeidet med å skaffe Sverige en ny landslagssjef.

- Nå stenger vi butikken, så kommer vi tilbake når vi har en landslagssjef klar.

- Når kan det bli?

- Det kan jeg ikke si.

- Hva hender nå?

- Det vet jeg ikke. Eller... det vet jeg, men det vil jeg ikke si, sier Lagrell.

"Ti små negerunger"

Han vil heller ikke si noe om hvilke navn som står igjen. Sven-Göran Eriksson, Roy Hodgson, Stuart Baxter, Hasse backe og nå altså Erik Hamrén er kandidater som Sverige har hatt kontakt med, men som av ulike grunner ikke er aktuelle.

I samme avis karakteriserer Sveriges tidliger landslagskaptein Patrik Andersson prosessen som en utgave av den gamle barneregla "ti små negerunger". - En etter en faller kandidatene bort. Det blir ikke mange igjen til slutt, sier Andersson.

- Ekstremt klønete

Dagens Nyheters kommentator Johan Esk slår fast at saken med ny svensk landslagssjef er i ferd med å bli mer og mer pinlig.

- Ledelsen i forbundet har håndtert saken ekstremt klønete fra første stund, og det er ingen lysning å se. Den store feilen var at ledelsen ikke fra første stund var klar på hvem man ville ha, skriver Esk.

Han kritiserer også Lagrells tilnærming til Rosenborg. Hadde den vært bedre, så hadde nok Rosenborg vært lettere å diskutere med i utgangspunktet.

- Lagrell har håndtert dette så dårlig at om det hadde funnes en fornuftig opinion innen svensk fotball, hadde han fått sparken. Lagrells viktigaste oppgave er å skaffe Sverige en landslagssjef. Det har han ikke klart. At Lagerbäck (den forrige landslagssjefen) skulle slutte, var jo ikke akkurat noen overraskelse, mener Esk.

Bød for lite

Han tror også at Sverige bød for liten kompensasjon.

- Ja, det tror jeg. "Avstanden var for stor", skriver de i pressemeldingen. Det kan bare bety at Lagrell bød for lite. Han var rett og slett ikke forberedt på å betale skikkelig, sier Esk.

Fotballnyheter