Villas Boas ryddet vei mot Chelsea

André Villas-Boas (33) gjorde kort prosess og sa opp jobben som trener i Porto. Dermed ligger veien vidåpen for ham til å bli ny manager i Chelsea.

Britain Soccer Porto Coach Chelsea

Roman Abramovich skal være klar til å hente Porto-trener André Villas-Boas for 120 millioner kroner.

Foto: Paulo Duarte / Ap

33-åringen brøt kontrakten med å betale 120 millioner kroner i sluttvederlag, melder det portugisiske nyhetsbyrået Lusa.

Villas-Boas skal ha opplyst om avgjørelsen via faks.

15 millioner euro (rundt 120 millioner norske kroner) skal for øvrig ha vært den samme summen som Chelsea tilbød Porto for å få løst treneren fra kontrakten.

Dermed satt Porto i saksen. Det var nemlig prisen på hodet til Villas-Boas for å si det på cowboyfilmmåten.

Klausul

– Villas-Boas har en kontrakt med en klausul på 15 millioner euro. Hvis noen kommer opp med den summen, kan han gå. Det har han kontraktsfestet, sa Portos president, Pinto da Costa, mandag.

Tirsdag ettermiddag kom Portos bekreftelse.

– Vi er blitt gjort oppmerksom på hans intensjon om å forlate klubben i henhold til klausulen i kontrakten, heter det i en melding fra Porto.

– Arbeidsforholdet avsluttes straks summen for sluttvederlaget innbetales, heter det fra Porto.

Det ventes at Chelsea vil komme med sin uttalelse innen kort tid.

Klare til å bruke 120 millioner kroner

Det portugisiske nyhtesbyrået Lusa meldte i går at Chelsea skal ha akseptert kravet fra Porto om å betale en kompensasjon på 120 millioner kroner for å hente Porto-treneren.

33 år gamle André Villas-Boas skal etter planen ta over rollen som ny manager i Chelsea, etter at italienske Carlo Ancelotti bare holdt én sesong.

Porto-sjef André Villas-Boas vant både Europaligaen, og portugisisk serie og cup med Porto forrige sesong.

Villas-Boas har tidligere vært assistenten til «Special One», det vil si tidligere Chelsea-trener José Mourinho, og gått i skole hos Bryan Robson, skriver VG.

Treneren var ansatt i trenerteamet til Chelsea og Mourinho da han var manager i klubben fra 2004 til 2007, skriver db.no.

Daily Mirror melder at Chelsea-eier Roman Abrahmovitsj allerede har bestemt seg for å hente Villas-Boas, til tross for at nederlandske Guus Hiddink lenge har vært en av favorittene til jobben.

Ifølge avisa skal Villas-Boas ha fått tilbud om en tre-års kontrakt verdt over 160 millioner kroner, men han har ennå ikke gitt London-klubben et endelig svar.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp