- En av de mest talentfulle unge managere

Chelsea bekrefter at de har ansatt tidligere Porto-trener André Villas-Boas som ny manager for klubben. Han blir Chelseas syvende manager på åtte år.

Andre Villas Boas

Chelsea bekrefter at André Villas-Boas blir ny manager i klubben.

Foto: GRIGORY DUKOR / Reuters

33-åringen har skrevet under en treårskontrakt med Chelsea. Ansettelsen var ikke uventet.

André Villas-Boas sa opp i Porto tirsdag, og Chelsea har gitt klart uttrykk for at portugiseren var aktuell som ny manager etter Carlo Ancelotti.

Ancelotti fikk sparken som Chelsea-manager i mai etter en tittelløs sesong for blåtrøyene.

- En av de mest talentfulle

Chelsea bekreftet tirsdag at Villas-Boas var på ønskelisten, og onsdag kom meldingen om at treneren var ansatt som ny Chelsea-manager.

33-åringen blir nå tidenes yngste manager i den engelske toppdivisjonen.

- Han er en av de mest talentfulle unge managere innen fotball i dag, og har oppnådd mye i løpet av kort tid, heter det i en uttalelse fra klubben.

- Han har alltid vært høyt ansett i Chelsea.

Chelsea skal ha betalt Porto rundt 15 millioner euro (cirka 120 millioner norske kroner) for å løse treneren fra kontrakten.

Ifølge britiske medier får Villas-Boas en årslønn på rundt 4,5 millioner pund.

Assistenten overtar i Porto

Villas-Boas vant både Europaligaen, og portugisisk serie og cup med Porto forrige sesong. Han har tidligere vært assistenten til Chelsea-trener José Mourinho, og gått i skole hos Bryan Robson,

- André tar med seg erfaringene sine som trener til en klubb han er godt kjent med, siden han jobbet her i tre år. Alle her ser frem til å samarbeide med ham, heter det i pressemeldingen fra Chelsea.

Les også: Porto kunne juble for europaliga-pokalen

Tidligere assistenttrener, Vitor Pereira, André Villas-Boas sa opp i Porto tirsdag, Han har skrevet under en ny toårskontrakt.

- Vi håper å fortsette seiersbølgen som har vært Portos kjennetegn de siste årene, sier klubbpresident Jorge Pinto da Costa i en uttalelse.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp