Hopp til innhold

Reidar terget på seg Villas-Boas - ble vist bort

Tottenham-manager André Villas-Boas ble så irritert på tilskueren Reidar Stenersen jr. at han fikk nordmannen vist bort fra plassen sin under kampen mot Tromsø.

d

Manchester United-fan Reidar Stenersen benyttet anledningen til å minne Tottenham-manager André Villas-Boas´på hans svake resultater den siste tiden da han gjestet Alfheim torsdag.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Like før pause i torsdagens europaligakamp mot Tromsø pekte Tottenham-manager André Villas-Boas rett på Reidar Stenersen, som satt blant publikum, og fikk vaktene på stedet til å komme og hente ham.

Bakgrunnen?

Stenersen er Manchester United-fan, og da han ble sittende på første rad, bare noen få meter fra manageren, benyttet han anledningen til å terge ham litt.

«Sacked in the morning»

– Jeg sang først etter fem minutter at han skulle bli "sacked in the morning", altså få sparken i morgen - og da så han på meg. Da de gikk til pause og det fortsatt var 0-0, ropte jeg det igjen. Da pekte han på meg, og så kom det vakter og ville ha meg bort, forteller han til Nordlys, som først omtalte saken.

Tottenham har nemlig slitt i Premier League den siste tiden. Forrige helg gikk de på et 6-0-tap mot Manchester City, noe som har lagt et betydelig press på Villas-Boas.

Stenersen er lattermild da han forteller NRK.no om hendelsen, men innrømmer at den satte et lite støkk i ham der og da.

– Jeg ble litt skremt. Han så ganske stygt på meg. Det var et ordentlig blikk, for å si det sånn.

– Og da ga du deg, eller?

– Da ga jeg meg. Det var bare to strofer med «Sacked in the morning», sier han, og legger til:

– Sikkerhetsvakten sa at jeg måtte gå på andre siden, og da spurte jeg hvorfor. «Du vet hvorfor», var svaret. Og jeg skjønte jo hvorfor, ler han.

Forstår ikke reaksjonen

Likevel har han litt vanskelig for å forstå hvorfor André Villas-Boas reagerte såpass sterkt på sangen hans.

– Jeg skjønner egentlig ikke det, han hører jo langt verre enn det der i England. Det kan jo ikke være veldig farlig, mener han.

Hendelsen har også blitt snappet opp av britiske medier. The Guardian har i dag lagt ut en artikkel på sitt nettsted om Stenersen.

Hans-Thore Hanssen, sikkerhetsansvarlig under kampen, bekrefter hendelsen. Han mener vaktene handlet helt riktig.

– Ropes det ukvemsord, skal vedkommende snakkes til og eventuelt bortvises, og det er også ekstra strengt på denne typen kamper, sier han til Nordlys.

Kampen endte for øvrig 2-0 til Tottenham, som også tok gruppeseieren. Det var klart på forhånd at Tromsø ikke ville avansere i Europaligaen.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Molde levde farlig – videre i serieligaen etter 1-2-tap for Kisvárda

  Molde var i trøbbel mot ungarske Kisvárda, men ryddet opp og avanserte i serieligaen etter 1-2-tap og 4-2 sammenlagt. Sivert Mannsverk roet MFK-nervene.

  I siste hinder før gruppespillet venter østerrikske Wolfsberger for Molde. Disse kampene spilles 18. og 25. august. Molde kan forberede seg fullt og helt til hjemmeoppgjøret mot østerrikerne. MFKs neste seriekamp spilles borte mot Haugesund 21. august.

  Albaneren Jasir Asani scoret begge målene for vertene. De kom etter 14 og 29 minutter. Scoringene gjorde at Molde sto foran utfordringer før de siste 45 minuttene.

  1-0 kom etter at Martin Linnes leverte en håpløs pasning bakover på banen mot eget forsvar. Asani snappet til seg ballen og rundet en noe feilplassert Molde-keeper Jacob Karlstrøm. 2-0-scoringen kom etter et hardt Asani-skudd langs bakken.

  Moldes David Fofana misbrukte to gode sjanser i 1.-omgangen, men hjemmelaget ledet meget fortjent.

  Men etter 69 minutter scoret 20-åringen Mannsverk. Han ble nydelig frispilt av Ola Brynhildsen og bredsidet ballen inn til 1-2.

  Molde
 • Bekreftet av Fifa: Qatar får spille først i hjemme-VM

  Det internasjonale fotballforbundet bekrefter at åpningen av Qatar-VM flyttes fra 21. til 20. november. Dermed får vertslandet Qatar være med i åpningskampen.

  Qatar møter Ecuador 20. november. Kampen var opprinnelig satt opp dagen etter. Fifa informerte om endringen torsdag.

  Mesterskapet har lenge vært satt opp til å gå fra 21. november til 18. desember.

  VM skal fortsatt avsluttes med finalen 18. desember.

  Qatar Soccer WCup Draw
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Viking videre i serieligaen til tross for tap

  Viking skuffet spillemessig på veien mot avansement i serieligaen i fotball. Det endte 0-1 borte mot irske Sligo Rovers, men Viking vant 5-2 sammenlagt.

  Viking vant hjemmekampen 5-1, og dermed var det meste av spenningen borte før avspark.

  Førsteomgangen var nesten blottet for sjanser. Målet som kom før pause, var av det merkelige slaget.

  En Sligo-spiller misset helt på et volleyforsøk. Vikings forsvar trodde at ballen forsvant ut av spill, men det gjorde den ikke. William Fitzgerald tok sats og skjøt ballen i ryggen på Sondre Bjørshol før den gikk i en bue om Viking-keeper Patrik Gunnarsson og over målstreken.

  Sligo var klart bedre enn Viking selv om gjestene spilte med tilnærmet toppet mannskap. Viking var ikke i nærheten av å nå sitt beste nivå. Kampen var en skuffelse for gjestene.

  Keeper Gunnarsson kom bra fra det. Han reddet et straffespark og den påfølgende returen i andre omgang.

  Vinner siddisene også neste runde i kvalifiseringen (mot rumenske FCSB), er laget sikret plass i gruppespillet. Viking starter play off-dobbeltkampen i Bucuresti 18. august. Returen går sju dager senere. (NTB)

  David Brekalo with Lewis Banks 11/8/2022
  Foto: ©INPHO/Evan Treacy / NTB
 • LSKs Europa-drøm over – slått ut av serieliga-kvalik

  Lillestrøm var sjanseløs på å snu kvalikkampen i fotballens serieliga mot Royal Antwerp. LSK tapte returen 0-2 og 1-5 sammenlagt.

  Det tok bare elleve minutter før hjemmelaget sikret ledelsen ved Anthony Valencia. Scoringen kom etter at Royal Antwerp utnyttet en feil fra Pål André Helland og spilte seg gjennom. Belgierne vant 3-1 på Åråsen, og for LSK forsvant håpet omtrent før bortekampen hadde kommet i gang.

  Colin Rösler pådro seg et kutt over det ene øyet vel midtveis i 1.-omgangen. Han kom tilbake i spill med bandasje på hodet og fullførte oppgjøret.

  Etter en times spill viste avslutningsstatistikken 10-1 til vertene og 58-42 (prosent) i ballbesittelse. Det var hjemmelaget som styrte det meste.

  Lillestrøm spilte uten supportere på plass. Klubben ble straffet av Uefa med en bot på nesten 500.000 kroner og forbud mot å selge billetter til Belgia-oppgjøret til egne fans. Bakgrunnen var en episode under kamp i Helsingfors tidligere i sommer.

  Lillestrøm skal spille Eliteserien-kamp borte mot Jerv søndag. LSK ligger på andreplass i serien, fem poeng bak Molde med én kamp mindre spilt.

  Royal Antwerp møter Istanbul Basaksehir (Tyrkia) i siste kvalik-fase i serieligaen. Det er nivå tre i Uefas europacup-hierarki bak Mesterligaen og Europaligaen. (NTB)

  3. kvalifiseringsrunde til UEFA Europa Conference League: Lillestrøm - Royal Antwerp FC (1-3)
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Høgmo linkes til storklubben Malmø FF

  Han gjorde det først med Djurgården i 2013. Nå har Per-Mathias Høgmo (62) igjen tatt et bunnlag i supertempo oppover tabellen i Allsvenskan.

  Häcken lå sist i fjor sommer. Men kan i høst, med Høgmo som sjef, ta klubbens første seriegull. Suksessen gjør at Norges tidligere landslagssjef nå linkes til trenerjobben i storklubben Malmø FF.

  – Det har vært spekulasjoner om hvem som vil ta over. Og da dukket Høgmos navn opp der. At han skulle kunne være interessant for Malmø FF, sier den rutinerte reporteren Michael Wagner i Aftonbladet til NRK.

  Malmø FF har ikke kommentert verken Høgmo eller andre navn etter at Milos Milojevic fikk sparken.

  Sportssjefen i Häcken Martin Ericsson, sier ifølge Aftonbladets mann i Gøteborg at klubben ikke har fått konkrete henvendelser på Høgmo. Men at han skjønner spekulasjonene.

  – Jeg har veldig vanskelig for å se at Høgmo skal forlate Häcken midt i sesongen. Jeg tror han er for mye hedersmann til å gjøre det, sier Wagner til NRK.

  Høgmo selv er ikke så veldig lysten på å kommentere koblingen til Malmø FF.

  – Ikke et tema for meg, sier Høgmo.

  Høgmo har kontrakt med Häcken ut 2023-sesongen.

  Per-Mathias Høgmo ny trener i Häcken
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
Molde