Vil United gå forbi Liverpool?

Vinner Manchester United mot Portsmouth i kveld vil de regjerende mesterne ta et stort skritt nærmere sitt tredje seriemesterskap på rad.

Paul Scholes

Paul Scholes kan få sin kamp nummer 600 for Manchester United om han kommer på banen mot Portsmouth.

Foto: Jon Super / AP

BBCs direkteoverføring av kampen fra kl 21.00

Resultater og tabell fra Premier League

Med seier mot Portsmouth vil United ta en tre poengsledelse på toppen av tabellen. I tillegg har rødtrøyene en kamp til gode på Liverpool som spilte uavgjort mot Arsenal i et fyrverkeri av en fotballkamp i går.

LES: Målfest på Anfield

600 kamper for Scholes?

Paul Scholes har etterhvert blitt en veteran og er på god vei til legendestatus på Old Trafford.

Får Scholes spilletid mot Portsmouth vil han runde 600 kamper for United. Midtbane-generalen er nummer fire på listen over antall spilte kamper for United, og har 88 kamper igjen for å tangere Bill Foulkes på tredjeplass.

Hva så med Portsmouth?

Peter Crouch

Peter Crouch kom til Portsmouth fra Uniteds argeste rival, Liverpool, før sesongen.

Foto: Chris Ison / AP

Laget fra sørkysten av England har hatt en varierende sesong. Først mistet blåtrøyene manager Harry Redknapp til Tottenham. Deretter tok Tony Adams over, men han hadde begrenset suksess og fikk etterhvert sparken.

I februar tok Paul Hart over som sjef på Fratton Park og hans oppgave blir å redde Portsmouth fra nedrykk.

For øyeblikket befinner Portsmouth seg seks poeng over nedrykkstreken med en kamp til gode. Med seier mot United vil plassen med andre ord være så godt som sikret.

Forsmak på FA-cup finalen

Chelsea og Everton møtes til dyst på Stamford Bridge og dette blir en liten smak på hva som venter i FA-cup finalen i mai.

Chelsea er fortsatt med i kampen om seriegullet, men er nærmest avhengig av seier mot Everton. Laget fra vest-London ligger fire poeng bak United med en kamp mer spilt. Det er med andre ord ikke rom for poeng tap for Chelsea.

Everton har ikke så mye å spille for i serien lenger. Det er ti poeng opp til Champions League plassen som innehas av Arsenal. Det er etter all sannsynlighet for mye, men med seier mot Chelsea har Everton nesten garantert sikret plassen i UEFA-cupen.

Fotball

 • Atletico stormer videre

  Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.

  Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Juventus nærmere teten

  Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag.

  Arthur og Weston McKennie scoret målene.

  De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Mesut Özil forlater Arsenal

  En oppsiktsvekkende historie i toppfotballen er endelig over: Arsenal bekrefter at Mesut Özil forlater klubben og reiser til Fenerbahce i Tyrkia. Den tyske verdensmesteren, Arsenals best betalte, fikk ikke spille på ett år etter krangler med klubben.

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP