Vil United gå forbi Liverpool?

Vinner Manchester United mot Portsmouth i kveld vil de regjerende mesterne ta et stort skritt nærmere sitt tredje seriemesterskap på rad.

Paul Scholes

Paul Scholes kan få sin kamp nummer 600 for Manchester United om han kommer på banen mot Portsmouth.

Foto: Jon Super / AP

BBCs direkteoverføring av kampen fra kl 21.00

Resultater og tabell fra Premier League

Med seier mot Portsmouth vil United ta en tre poengsledelse på toppen av tabellen. I tillegg har rødtrøyene en kamp til gode på Liverpool som spilte uavgjort mot Arsenal i et fyrverkeri av en fotballkamp i går.

LES: Målfest på Anfield

600 kamper for Scholes?

Paul Scholes har etterhvert blitt en veteran og er på god vei til legendestatus på Old Trafford.

Får Scholes spilletid mot Portsmouth vil han runde 600 kamper for United. Midtbane-generalen er nummer fire på listen over antall spilte kamper for United, og har 88 kamper igjen for å tangere Bill Foulkes på tredjeplass.

Hva så med Portsmouth?

Peter Crouch

Peter Crouch kom til Portsmouth fra Uniteds argeste rival, Liverpool, før sesongen.

Foto: Chris Ison / AP

Laget fra sørkysten av England har hatt en varierende sesong. Først mistet blåtrøyene manager Harry Redknapp til Tottenham. Deretter tok Tony Adams over, men han hadde begrenset suksess og fikk etterhvert sparken.

I februar tok Paul Hart over som sjef på Fratton Park og hans oppgave blir å redde Portsmouth fra nedrykk.

For øyeblikket befinner Portsmouth seg seks poeng over nedrykkstreken med en kamp til gode. Med seier mot United vil plassen med andre ord være så godt som sikret.

Forsmak på FA-cup finalen

Chelsea og Everton møtes til dyst på Stamford Bridge og dette blir en liten smak på hva som venter i FA-cup finalen i mai.

Chelsea er fortsatt med i kampen om seriegullet, men er nærmest avhengig av seier mot Everton. Laget fra vest-London ligger fire poeng bak United med en kamp mer spilt. Det er med andre ord ikke rom for poeng tap for Chelsea.

Everton har ikke så mye å spille for i serien lenger. Det er ti poeng opp til Champions League plassen som innehas av Arsenal. Det er etter all sannsynlighet for mye, men med seier mot Chelsea har Everton nesten garantert sikret plassen i UEFA-cupen.

Fotballnyheter