NRK Meny
Normal

NFF vil tvinge Island-kampen til TV 2

MARIBOR/OSLO (NRK.no): Fotballforbundet vil om nødvendig bruke rettslige skritt for at TV 2 skal sende landskampen Norge – Island på sin hovedkanal.

Hogmo

Her holder landslagssjef Per-Mathias Høgmo pressekonferanse før avreise til Slovenia onsdag. I bakgrunnen står informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Norges Fotballforbund (NFF) mener kanalen bryter medieavtalen hvis kampen sendes på Zebra, og forbundet tok opp saken med TV 2 etter at NRK.no omtalte interessekonflikten onsdag morgen.

Men TV 2 har ikke endret sendeplanen.

– Vi har ikke endret noen planer i løpet av dagen. Kampen ligger fast på Zebra, sier TV 2s sportssjef, Bjørn Taalesen, til NTB.

Har engasjert advokater

Det får NFF til å reagere.

– Vi betrakter det som et avtalebrudd hvis de velger å vise kampen på TV 2 Zebra, sier NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff til NRK.no.

– Argumentet om seertall og premiere på et underholdningsprogram er tullete. Det har lite med denne saken å gjøre, og det vet også TV 2, sier Graff.

Hjemmekampen mot Island spilles klokken 20 tirsdag kveld. Da har TV 2 premiere på et nytt underholdningsprogram på hovedkanalen.

– Avtalen er krystallklar, og det vet TV 2. De skal sende kampen på hovedkanalen, sier Graff, som opplyser at forbundet har engasjert sine advokater.

Holder døren åpen

Taalesen har forklart kanalskiftet med «sjokkerende lave seertall», og at landskampen vil gå utover TV 2s hovednyhetssending.

TV 2 er fortsatt åpen for å flytte kampen til hovedkanalen.

– Seier i Slovenia vil endre bildet. Det er praktisk mulig å flytte den til hovedkanalen, men da skal den ha stor betydning, sier Taalesen.

Graff har varslet rettslige skritt hvis TV 2 ikke endrer sendeplanen.

– Da må vi forfølge det. Da må vi ta i bruk det som heter midlertidig forføyning, som er det første rettslige skrittet vi kan ta, sier Graff.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.