NRK Meny
Normal

Perry vil skape «det perfekte angrep»

Per Joar Hansen er fornøyd med det laget hans har prestert før ferien. Men fortsatt har han ikke klart å innprente det perfekte angrep i spillernes hoder.

Per Joar Hansen

Per Joar Hansen har dirigert laget sitt til en foreløpig andreplass i eliteserien.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det gjenstår en cupkamp mot Levanger før det er sommerferie, men Rosenborg-spillerne ga seg selv et fint punktum på vårsesongen i eliteserien med 2-1-seieren over Vålerenga på Ullevaal lørdag kveld.

Det betyr at de uansett utfall av søndagens kamper ferierer på andreplass på tabellen, fem poeng bak Strømsgodset.

I neste serierunde, 22. juni, møtes nettopp Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal.

– Veldig bra toppnvå

Slik oppsummerer RBK-trener Per Joar Hansen det som har skjedd til nå:

– Hva er du mest fornøyd med?

– Det er mye å være fornøyd med, og jeg er kanskje mest fornøyd med at vi blir bedre og bedre. Toppnivået vårt er veldig bra, og vi har vært innom toppnivået i åtte-ni kamper – riktig nok i perioder av varierende varighet. I disse periodene har vi skapt masse sjanser.

– Vi har også vært gode i forsvar, ikke minst i gjenvinningsfasen. Og så er jeg fornøyd med at vi har to poeng i snitt per kamp, det er veldig bra.

Vil skape idealbilde

– Hva er du mest misfornøyd med?

– Kampen mot Sandnes Ulf. En ting er at vi taper 1-0, men måten det skjedde på var veldig skuffende.

– Ellers føler jeg vi har mye å gå på i spill mot etablert angrep. Jeg har et klart bilde i hodet om hvordan vi skal spille. Fortsatt gjenstår det å få plantet det samme bildet i hodet til alle spillerne. Jobben må gjøres på treningsfeltet, og det handler om detaljer. Alle må vite hvilke bevegelser som skal utløse de andre bevegelser i det perfekte angrep.

– Hvordan legger dere opp sommeren?

– Etter cupkampen mot Levanger, har alle fri til 11. juni. Da er det dessverre litt tynt med folk en periode. Det er mange som skal på landslagsoppdrag.

– Godset har vært best

– Hvilke forsterkninger jager du?

– Du får ingen navn av meg, for å si det sånn. Selvfølgelig har vi identifisert noen posisjoner der vi er tynnere besatt, men det tar vi internt.

– Hvor avgjørende blir kampen mot Strømsgodset?

– Det er jo 17 kamper igjen etter den kampen, så det er ingenting som står og faller med den. Men selvfølgelig er det en viktig kamp, som vi skal gjøre alt som står i vår makt for å vinne. Men hvordan, har vi ikke tenkt så mye på ennå. Foreløpig har vi hatt nok med å gjøre oss ferdig med Vålerenga-kampen.

– Hva imponerer deg mest med Godset?

– Stabiliteten. De er veldig ofte på et høyt nivå. Og så har de vært effektive og gode på den siste tredjedelen av banen.

– Har Godset hatt det høyeste toppnivået til nå?

– De har i hvert fall vært det laget som oftest har holdt et høyt nivå. Det er derfor de leder serien, fortjent. De har vært de beste laget, fastslår Per Joar Hansen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.