Vil selge seg ut av Lyn

Lyn-eier Atle Brynestad har stengt igjen pengekrana – ingen midler til nye kontrakter.

Atle Brynestad
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Lyn tapte fortjent mot Stabæk, men langt alvorligere for Oslo-klubben er det at eier Atle Brynestad har skrudd igjen pengekrana og ikke ønsker å bidra med midler til nye spillerkontrakter. Etter det NRK erfarer ønsker Brynestad nå å selge seg ut av klubben.

Les: Stabæk lekte med blågult

Den tidligere så engasjerte klubbeieren – som med all sannsynlighet ikke var tilstede på 16. mai-kampen Stabæk vant 2-0 – er i konflikt med klubbledelsen og nekter å overføre mer penger.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann innrømmer at han ikke har fått midler til kontraktsforhandlinger med Lyns 13 Bosman-spillere. Det kan tvinge klubben til å selge ettertraktede Espen Hoff i sommer, slik at angrepsspilleren ikke forsvinner gratis etter sesongslutt.

- Foreløpig har jeg ikke fått noen rammer til å forhandle med spillere om. Jeg skulle gjerne hatt litt større spillerom, sier Torgeir Bjarmann til NRK.

- Ærlig talt: Hvordan er den økonomiske slagkraften for deg som sportsdirektør?

- Nei, nå spør du lurt. Jeg blir tildelt rammer fra sportslig utvalg, og forholder meg til det. De fleste har vel sett tempoet på resigneringene, så da kan du vel tenke deg sjøl.

- Er Brynestad på vei ut av klubben?

- Det er ikke jeg den rette mannen å svare på. Det må du spørre Erik Langerud om – som er vår direktør, svarer Bjarmann.

Men klubbdirektøren ønsket fredag kveld ikke å uttale seg til NRK om konflikten med Brynestad.

- Du kan ringe meg på søndag, sier Langerud.

Klubbens uvisse økonomiske situasjon kan også føre til Henning Berg ikke forlenger kontrakten som går ut etter denne sesongen.

- Vi har ikke snakket noe sammen om det. Jeg konsentrerer meg om det jeg gjør på treningsfeltet og med spillerne her – og det er det jeg bruker tiden min på, sier Berg.

- Men på et eller annet tidspunkt må du vel bruke tiden din på hva som skal skje etter denne sesongen?

- Ja, det kan nok hende, sier Henning Berg – og smiler.

Fotball

 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Romano: – Noen timer unna Arsenal

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Nå melder også overgangsguruen Fabrizio Romano at Ødegaard nærmer seg den engelske storklubben.

  – Martin Ødegaard har bestemt seg for å signere for Arsenal istedenfor Real Sociedad. Avtalen er forventet å bli signert innen de neste timene. Mikel Arteta har snakket direkte med spilleren, noe som har vært en nøkkelfaktor.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP