Vil selge seg ut av Lyn

Lyn-eier Atle Brynestad har stengt igjen pengekrana – ingen midler til nye kontrakter.

Atle Brynestad
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Lyn tapte fortjent mot Stabæk, men langt alvorligere for Oslo-klubben er det at eier Atle Brynestad har skrudd igjen pengekrana og ikke ønsker å bidra med midler til nye spillerkontrakter. Etter det NRK erfarer ønsker Brynestad nå å selge seg ut av klubben.

Les: Stabæk lekte med blågult

Den tidligere så engasjerte klubbeieren – som med all sannsynlighet ikke var tilstede på 16. mai-kampen Stabæk vant 2-0 – er i konflikt med klubbledelsen og nekter å overføre mer penger.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann innrømmer at han ikke har fått midler til kontraktsforhandlinger med Lyns 13 Bosman-spillere. Det kan tvinge klubben til å selge ettertraktede Espen Hoff i sommer, slik at angrepsspilleren ikke forsvinner gratis etter sesongslutt.

- Foreløpig har jeg ikke fått noen rammer til å forhandle med spillere om. Jeg skulle gjerne hatt litt større spillerom, sier Torgeir Bjarmann til NRK.

- Ærlig talt: Hvordan er den økonomiske slagkraften for deg som sportsdirektør?

- Nei, nå spør du lurt. Jeg blir tildelt rammer fra sportslig utvalg, og forholder meg til det. De fleste har vel sett tempoet på resigneringene, så da kan du vel tenke deg sjøl.

- Er Brynestad på vei ut av klubben?

- Det er ikke jeg den rette mannen å svare på. Det må du spørre Erik Langerud om – som er vår direktør, svarer Bjarmann.

Men klubbdirektøren ønsket fredag kveld ikke å uttale seg til NRK om konflikten med Brynestad.

- Du kan ringe meg på søndag, sier Langerud.

Klubbens uvisse økonomiske situasjon kan også føre til Henning Berg ikke forlenger kontrakten som går ut etter denne sesongen.

- Vi har ikke snakket noe sammen om det. Jeg konsentrerer meg om det jeg gjør på treningsfeltet og med spillerne her – og det er det jeg bruker tiden min på, sier Berg.

- Men på et eller annet tidspunkt må du vel bruke tiden din på hva som skal skje etter denne sesongen?

- Ja, det kan nok hende, sier Henning Berg – og smiler.

Fotballnyheter