NRK Meny
Normal

Her er landslagsguttas «gjøgler-kandidater»

ULLEVAAL (NRK.no) Kaptein Brede Hangeland tror landslaget aldri får en humørspreder som John Arne Riise igjen.

Riise

Her er John Arne Riise i sedvanlig stil under landslagssamlingen før kampen mot Slovenia. Nå lanseres Valon Berisha (øverst t.v.) og Joshua King som landslagets nye «gjøglere».

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Hangeland

Landslagskaptein Brede Hangeland lover å brette opp ermene mot Albania.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Mandag startet landslagssamlingen uten 110-kampersmannen John Arne Riise.

32-åringen, som alltid var først ut på trening og først til å møte pressen, har krydret landslagssamlingene med ablegøyer i 13 år.

Nordmøringens åpne holdning har også skapt negativ blest rundt landslaget, men med 32-åringen ute, er andre nødt til å gå foran for å få senket skuldrene inn mot den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Albania.

– Det er klart at vi kommer til å savne John Arne på en del ting, men det er en del av fotballen at folk forsvinner. Den dynamikken har jeg vært med på mange ganger. Vi har mange som sprer humør i gruppa, sier landslagskaptein Brede Hangeland, og legger til:

– Det er mange med glimt i øyet her. Det er ingen kopi av John Arne Riise, men det får vi aldri se igjen, uansett. Sånn er det med den saken.

– Vi ler litt med ham

Han trekker frem Daniel Braathen og Joshua King som typiske gledesspredere.

King er også spisskollega Alexander Søderlunds favoritt.

– Josh er en artig fyr, som kommer med mye «løye». Vi ler av ham, og litt med ham, sier Søderlund, og ler.

– Jeg kan bare si «takk» hvis de mener det. Men jeg prøver bare å være meg selv, og jeg tenker ikke på å imponere andre, sier King selv.

Han trekker frem nok en angrepsspiller som den beste humørsprederen.

Drillo

Egil «Drillo» Olsen sikter naturligvis mot Albania-seier, men han tror Norge fortsatt har VM-sjanser ved tap.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi har jo Valon, den lille hulken der. Det er jo synd at Riise ikke er med oss nå, men vi får ikke gjort noe med det, sier «Josh», som er med mot Albania før han blir chartret ned til Israel og U21-EM.

– Stort press

Landslagsgutta er nødt til å levere mot Albania hvis Norge fortsatt skal ha gode sjanser til å nå Brasil-VM.

Norge står med sju poeng etter halvspilt kvalifisering - to poeng bak Albania og Island, og fire poeng bak Sveits.

– Det er et stort press, og vi kjenner at det er store forventninger til tre poeng. Men sånn skal det være. Personlig synes jeg det er kjekkest å spille de kampene som betyr noe, sier Hangeland.

– Man forbereder seg på vanlig måte. Vi tapte sist gang, så nå har vi noe å revansjere. Det er en ekstra motivasjon, sier Branns Erik Huseklepp, som er tilbake under «Drillos» vinger igjen.

Hvis Island vinner hjemme mot Slovenia, og Sveits følger opp mot Kypros lørdag, vil Norge være fem og sju poeng bak trioen med tap for Albania.

Landslagssjef Egil Olsen innrømmer at Norge helst bør ha tre poeng, men han nekter for at VM-drømmen glipper ved et tap.

– Jeg vil ikke si at VM-sjansen er helt borte dersom vi skulle gå på et nytt tap, men da må vi nok innse at sjansen til å kapre førsteplassen i gruppen er ute, mener «Drillo».

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.