Rekdal vil knuse kompisens superstatistikk

Lars Bohinen og Kjetil Rekdal kjempet side ved side med flagget på brystet. I kveld møtes de tidligere landslagsspillerne til trenerduell i cupen.

Rekdal og Bohinen

Mens Kjetil Rekdal og Vålerenga har hatt en tung seriestart, kan Lars Bohinen og Asker smile for sju av sju mulige seiere i 2. divisjon. I kveld møtes de to lagene i tredje runde av fotball-NM.

Foto: Hjelp Grøtt, Vegard/Aas Erlend / NTB scanpix

Fotballandslaget, 1993

Kjetil Rekdal og Lars Bohinen sammen for Norge i 1993. 20 år senere møtes de to til trenerduell i cupen.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Rekdal og Bohinen

Kjetil Rekdal og Lars Bohinen har også vært trenere sammen i Vålerenga. Her fra trening i 2004.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix
Asker - Godset

Trener Lars Bohinen jubler sammen med Ciise Aden Abshiri etter cupfinaletriumfen mot Strømsgodset i 2. runde.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
– Jeg unner Lars alt godt, men ikke i denne kampen. Han har bare seiere som Asker-trener. Det må vi få gjort noe med, sier Kjetil Rekdal til NRK.no.

Vålerenga møter onsdag kveld Asker i tredje runde av cupen, og eliteserielaget gjester et 2. divisjonslag i storform.

Asker-trener Lars Bohinen har ledet laget til tabelltopp etter sju seiere av sju mulige i serien så langt. 2. divisjonslaget var heller ikke snauere enn at de sendte formlaget Strømsgodset ut av fotball-NM i forrige runde.

– Han kan ikke ha en sånn statistikk alt for lenge, sier Rekdal lurt.

– Spesielt

Selv om Rekdal sender et lite stikk til Bohinen før cupmøtet, er han som trenere flest mest opptatt av det som skjer på banen.

– Vi skal ikke spille mot hverandre. Det er Asker mot Vålerenga, ikke Bohinen mot Rekdal, sier Vålerenga-treneren.

Trenerduellen ligger heller ikke fremst i pannebrasken på Lars Bohinen, men han synes det er gøy å møte fotballkompisen til en slik duell.

– Det er moro å treffe gamle landslagskolleger i gitte settinger. Det er første gang vi er i en sånn setting, sier Bohinen til NRK.no og fortsetter:

– Jeg synes det er litt spesielt å være mot ham denne gangen, i og med at jeg har vært med ham alle de andre gangene.

Legger presset på Vålerenga

Asker stod for den største cupbomben i 2. runde av fotball-NM, da de slo ut Strømsgodset. I kveld går 2. divisjonslaget ut på banen for å ta skalpen på nok et eliteserielag.

– Men da trenger vi hjelp av Vålerenga, rett og slett. Selvfølgelig er de store favoritter. Plass på plass på banen er de bedre enn oss. De skal i utgangspunktet slå oss, men vi har en sjanse, sier Bohinen.

Og den sjansen mener Bohinen ligger i psykologiske mekanismer som kan sette inn i Vålerenga-leiren.

– Blant annet føler de at de må vinne kampen. Vi må ingenting. Vi har alt å vinne, de har alt å tape. Så er det kanskje dette med undervurdering, selv om jeg ikke tror det gjør det etter at vi slo Strømsgodset, sier Bohinen.

Får ingenting gratis

Vålerenga-trener Rekdal er imidlertid klar på at hans lag skal gå til kamp med høy profesjonalitet.

– Vi må jobbe knallhardt for det i denne kampen. Du får ingenting gratis i dagens fotball, selv mot lag fra 2. divisjon, sier Rekdal.

– De har allerede slått ut Strømsgodset. Det er en advarsel for oss. Når de slår Strømsgodset, kan de slå Vålerenga også. Så enkelt er det. Men det skal vi selvfølgelig gjør alt vi kan for å hindre, sier han.

Fotballnyheter