NRK Meny
Normal

– Det er sprøtt, det er fantastisk, det er bare flott

De «norske» Costa Rica-spillerne er i kvartfinalen i VM. Nå håper de at de slipper å dra hjem til Norge på en god stund.

Celso Borges feirer

Celso Borges løper for å feire sammen med lagkamerat jose Miguel Cubero rett etter Costa Rica avgjorde straffesparkkonkurransen mot Hellas.

Foto: PEDRO UGARTE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi kom som det svake laget i gruppa, og alle trodde vi bare kom for å delta. Nå føles det bare fantastisk, for vi har gjort det så bra. Folket i Costa Rica er veldig glade på våre vegne.

Det sier Costa Rica- og Rosenborgspiller Cristian Gamboa til NRK etter den dramatiske kampen mot Hellas. Costa Rica er videre til kvartfinale, og Gamboa håper han kan utsette hjemreisen til Norge enda lenger.

– Jeg synes vi fortjener å komme til semifinalen, så jeg håper jeg ikke trenger å dra hjem til Norge på lang tid, sier Gamboa.

– Vi skapte historie

Tidligere Start-spiller Christian Bolaños var en stolt mann da han ble intevjuet av NRK i natt.

– Vi skapte historie i dag. Vi trodde på oss selv og gjorde alt for å vinne. Brasil har vært fantastisk for oss. Det føles som mitt andre hjem. Vi ønsker å bli her så lenge som mulig og fortsette med god fotball, sier Bolaños.

Celso Borges klarer nesten ikke å sette ord på følelsene.

– Jeg vet nesten ikke hvordan jeg føler meg. Det er sprøtt, det er fantastisk, det er bare flott, sier den tidligere Fredrikstad-spilleren til NRK.

– Frykter ikke Nederland

Nederland er neste motstander for Costa Rica. Randall Brenes tror det blir en tøff kamp.

– Det kommer til å bli en vanskelig kamp, Nederland har flere veldig gode spillere, men vi kan klare det. Vi gjorde en god kamp i dag, og vi skal gjøre det enda bedre mot Nederland, sier den tidligere eliteserie-spilleren til NRK.

Christian Bolaños har troa på at Costa Rica kan avansere til semifinalen.

– Det er 50 prosent sjanse til begge lag. Det er fotball, alt kan skje. Vi respekterer Nederland, men vi frykter dem ikke.

Se alle høydepunktene her. Kommentatorer: Christian Nilssen og Tom Nordlie

Se høydepunktene fra da Costa Rica gikk til sin første kvartfinale i VM.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.