– Bør utestenges i tre kamper etter karatetaklingen

NRK-ekspert kaller Dusan Cvetinovic «en løs kanon på dekk» og mener midtstopperen bør straffes for søndagens karatetakling. Haugesund skal nå snakke med spilleren.

Karl-Petter Løken og Dusan Cvetinovic

UFINT: NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken (innfelt) mener det er liten tvil om at Haugesund-spiller, Dusan Cvetinovic, stemplet Mjøndalens Alagie Sosseh med overlegg.

Foto: Jan KÃ¥re Ness / NTB scanpix

– Det er en fryktelig takling som ligner mer på et overgrep. Helt håpløst.

Slik beskriver NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken karatetaklingen Haugesunds Dusan Cvetinovic leverte i søndagens kamp mot Mjøndalen.

Cvetinovic slapp unna med gult kort, men Løken mener episoden er så stygg at Norges Fotballforbund (NFF) bør straffe serberen i etterkant.

– Jeg synes to til tre kampers karantene er på sin plass. Det er så tydelig at han gjør det med overlegg, og han ber ikke en gang om unnskyldning etterpå, sier Løken.

Klubben straffer han ikke

Dusan Cvetinovic og

KNOTTER: Slik så stemplingen til Haugesunds serbiske forsvarsspiller, Dusan Cvetinovic, ut. Den det gikk utover var Mjøndalens Alagie Sosseh.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Det var på stillingen 1-0 til Haugesund i søndagens kamp mot Mjøndalen Cvetinovic gikk i hodeduell med Mjøndalens Alagie Sosseh. Problemet var at Cvetinovic gikk inn med knottene først. Et regelrett - og svært åpenlyst - karatespark i ryggen sendte Mjøndalen-spilleren i bakken.

– Dusan er heldig som slipper rødt kort, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug etter kampen.

Et halvt døgn etter hendelsen sier Haugesund-ledelsen at de kommer til å snakke med Cvetinovic, men ikke straffe han.

– Jeg skal ta en samtale med han etter trening i dag, og fortelle ham at han ikke kan gå sånn inn i dueller. Det er verken ønskelig eller akseptabelt.

– Ellers er han en fin fyr som det ikke har vært noe tull med tidligere. Derfor nøye vi oss med en samtale i denne omgang, sier sportssjef Asbjørn Helgeland til NRK.

Karl-Petter Løken mener klubben må ta ordentlig tak i saken.

– Haugesund er nødt til å ta opp dette internt. De kan ikke ha en spiller som er en løs kanon på dekk og nærmest skader motspillere med overlegg, sier Løken.

Dommeren: – Vanskelig

Norges Fotballforbund har også mulighet til å straffe spilleren.

En faggruppe i forbundet skal mandag se på situasjonen i sitt ukentlige evalureringsmøte av eliteserierunden. Før de har konkludert, vil ikke dommer Trond Ivar Døvle si om han fortsatt står ved avgjørelsen om at det var riktig å ikke vise ut midtstopperen.

Trond Ivar Døvle og Stian Semb Aasmundsen

UTVIST: Dommer Trond Ivar Døvle viste ut Mjøndalens Stian Semb Aasmundsen i søndagens kamp. Aasmundsen fikk to gule kort etter at han kom for sent inn to taklinger.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Når NRK snakker med han mandag formiddag, innrømmer likevel Døvle at det var en vanskelig situasjon. Slik forklarer han årsaken til at kortet hadde gul farge:

– Det avgjørende var taklerens intensitet i det beinet traff motspilleren. Han skjøv motspilleren mer unna enn han brukte voldsom kraft, forklarer han.

Vanskelig med karantene

Karl-Petter Løken er klar på at det burde vært rødt kort, men mener det blir feil å straffe dommeren i dette tilfelle. Her er det Dusan Cvetinovic som må få smake pisken, ifølge eksperten.

Men det er lettere sagt enn gjort. Terskelen for å overprøve en dommeravgjørelse er nemlig høy hos NFF.

Jostein Grindhaug

TRENER: Haugesund-trener Jostein Grindhaug innrømmer at Dusan Cvetinovic er heldig som slapp rødt kort.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Det er først og fremst episoder dommerne ikke har sett som man ønsker å reagere på i etterkant, sier Espen Auberg, leder for NFFs juridiske avdeling, til NRK.

Spilleren selv var tilsynelatende ferdig med episoden etter kampen.

– Dommeren er sjefen og han bestemmer. Det er ikke min jobb å tenke på sånne ting. Jeg kan ikke endre noe nå, sa Cvetinovic til NRK søndag kveld.

Alagie Sosseh ble ikke mer skadet enn at han klarte å fullføre kampen.

Fotballnyheter