Vil ha Johnsen (39) fra start for landslaget

Frode Johnsen herjer på topp for Odd i eliteserien. Nå lanseres veteranen som jokeren som kan redde Norges siste VM-håp.

frode

Frode Johnsen har scoret 12 mål så langt i sesongens eliteserie, og ble tidligere i høst belønnet med sin første landslagssamling på syv år.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

johnsen

Johnsen feirer ett av sine tre mål på Skagerak Arena søndag kveld.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

solskjær

Den gamle måltyven Ole Gunnar Solskjær er imponert over ferdighetene til Frode Johnsen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
Tom Nordlie

Tom Nordlie vil gjerne se Frode Johnsen på topp for Norge i de to siste VM-kvalifiseringskampene.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix
– I tospann med for eksempel «Moa» (Mohammed Abdellaoue) vil han kunne være gull verdt for Norge, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Søndag scoret Frode Johnsen tre mål da Odd slo Aalesund hele 5-1. Den tilsynelatende evigunge spissen virker å være i knallform, og er nå oppe i 12 scoringer så langt i sesongen.

– Klok og rutinert

Derfor ønsker Nordlie at Egil Olsen skal dra nytte av Johnsens målteft i de to gjenstående VM-kvalifiseringskampene til Norge - og ser ham gjerne spille fra start.

– Johnsen er klok og rutinert, og har en annen type spisskompetanse enn det som er i troppen fra før. Det trenger vi nå som alt som teller er å vinne de to siste kampene, sier Nordlie.

Johnsen ble tidenes eldste landslagsspiller da han ble tatt med i Olsens forrige tropp, syv år etter han forrige gang spilte for Norge. Odd-spilleren kom imidlertid ikke på banen verken mot Kypros eller Sveits.

Mot sistnevnte ble det tap, og Norge spiller derfor med kniven på strupen i de to gjenstående gruppespillskampene. Det må bli seier både mot Slovenia og Island om det fortsatt skal være et ørlite håp om å få spille playoff.

«Drillo» har uttalt at han derfor nå er åpen for å eksperimentere litt mer, og kanskje kan det gi åpninger for en ringrev som Johnsen.

– Jeg har i alle fall fortsatt troen på meg selv, sier en smilende Johnsen til NRK.

Imponert Solskjær

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er også imponert over hva den ett år yngre spisskollegaen får til på banen.

– Jeg synes det er kjempemoro, og er slett ikke overrasket over det han presterer. Han har ferdigheter på veldig, veldig høyt nivå, som timingen og bevegelsene i luften. Det er ting som ikke kan kjøpes, men som bare kommer av erfaring, roser Solskjær.

Den tidligere Manchester United-spissen la selv opp som 33-åring på grunn av langvarige skader, men avfeier at Johnsens alder bør gi en trener eller eventuelt landslagstrener grunn til å nøle med å bruke ham.

– Nei, så lenge han holder kroppen i gang, er ikke alderen noe problem for ham, mener Solskjær.

– Gode gener

At alderen ikke er noe problem, er også Nordlie hjertens enig i. Han trekker frem 39 år gamle OIe Einar Bjørndalen som eksempel.

– Det spiller ingen rolle hvor gammel Johnsen er. Bjørndalen er like gammel og henger med i toppen av skiskytingen, og det sier sitt. Det handler om at man har tatt vare på kroppen, sier den tidligere topptreneren.

Johnsen selv har ikke noen god forklaring på hvorfor han fortsatt kan levere på toppnivå.

– Jeg har nok gode gener. Men jeg gjør ingenting annerledes. Jeg lever et helt normalt liv og gleder meg til hver trening, fastslår han.

Fotball

 • Reginiussen klar for St. Pauli

  Midtstopperveteranen Tore Reginiussen (34) har signert en avtale med St. Pauli på nivå to i tysk fotball, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Reginiussen ønsket seg et år til i Rosenborg, men fikk ikke ny kontrakt etter forrige sesong. Nå går ferden til Tyskland.

  St. Pauli ligger på plassen over kvalifiseringsplassen i tysk 2. Bundesliga med kun tre seirer på de 17 første kampene. (NTB)

  Tore Reginiussen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Mjelde forlenget med Chelsea

  Den norske forsvarsklippen Maren Mjelde blir værende i Chelsea ut 2022-sesongen. Klubben har også opsjon på ytterligere ett år.

  Mjelde kom til Chelsea i januar 2017 og har etablert seg som en nøkkelspiller i den engelske storklubben.

  – Jeg har vært her i fire år og det har vært fire flotte år. Laget har utviklet seg hvert eneste år og jeg stortrives her. Jeg er både stolt og glad for å ha er blitt tilbud en ny kontrakt for det er her jeg vil være, sier Mjelde til klubbens hjemmeside.

  Women's Community Shield - Chelsea v Manchester City
  Foto: Justin Tallis / Reuters
 • Frank Lampard sparket fra Chelsea

  Frank Lampard har fått sparken som Chelsea-manager. Det bekrefter klubben selv i en pressemelding. Ifølge The Athletic er det den tyske treneren Thomas Tuchel som tar over. Tuchel ble nylig sparket fra jobben i PSG.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Richard Heathcote / AP
 • Bekreftet: Lampard har fått sparken

  Frank Lampard har fått sparken som Chelsea-manager. Det bekrefter klubben selv i en pressemelding.

  – Dette er en veldig vanskelig avgjørelse for klubben. Spesielt siden jeg har et utmerket personlig forhold til Frank, og jeg har enormt stor respekt for ham, sier Chelsea-eier Roman Abramovich i en uttalelse.

  Dermed forlater Lampard klubben han spilte mesteparten av sin karriere i. Han tok over Chelsea sommeren 2019, men har slitt med å levere gode nok resultater denne sesongen. For øyeblikket er Chelsea helt ende på en niendeplass på tabellen.

  Det var Telegraph som først meldte om sparkingen mandag formiddag.

  Ifølge The Athletic er det den tyske treneren Thomas Tuchel som tar over. Tuchel ble nylig sparket fra jobben i PSG.

  Lampard
  Foto: Daniel Leal-olivas / AFP