Vil ha Johnsen (39) fra start for landslaget

Frode Johnsen herjer på topp for Odd i eliteserien. Nå lanseres veteranen som jokeren som kan redde Norges siste VM-håp.

frode

Frode Johnsen har scoret 12 mål så langt i sesongens eliteserie, og ble tidligere i høst belønnet med sin første landslagssamling på syv år.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

johnsen

Johnsen feirer ett av sine tre mål på Skagerak Arena søndag kveld.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

solskjær

Den gamle måltyven Ole Gunnar Solskjær er imponert over ferdighetene til Frode Johnsen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
Tom Nordlie

Tom Nordlie vil gjerne se Frode Johnsen på topp for Norge i de to siste VM-kvalifiseringskampene.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix
– I tospann med for eksempel «Moa» (Mohammed Abdellaoue) vil han kunne være gull verdt for Norge, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Søndag scoret Frode Johnsen tre mål da Odd slo Aalesund hele 5-1. Den tilsynelatende evigunge spissen virker å være i knallform, og er nå oppe i 12 scoringer så langt i sesongen.

– Klok og rutinert

Derfor ønsker Nordlie at Egil Olsen skal dra nytte av Johnsens målteft i de to gjenstående VM-kvalifiseringskampene til Norge - og ser ham gjerne spille fra start.

– Johnsen er klok og rutinert, og har en annen type spisskompetanse enn det som er i troppen fra før. Det trenger vi nå som alt som teller er å vinne de to siste kampene, sier Nordlie.

Johnsen ble tidenes eldste landslagsspiller da han ble tatt med i Olsens forrige tropp, syv år etter han forrige gang spilte for Norge. Odd-spilleren kom imidlertid ikke på banen verken mot Kypros eller Sveits.

Mot sistnevnte ble det tap, og Norge spiller derfor med kniven på strupen i de to gjenstående gruppespillskampene. Det må bli seier både mot Slovenia og Island om det fortsatt skal være et ørlite håp om å få spille playoff.

«Drillo» har uttalt at han derfor nå er åpen for å eksperimentere litt mer, og kanskje kan det gi åpninger for en ringrev som Johnsen.

– Jeg har i alle fall fortsatt troen på meg selv, sier en smilende Johnsen til NRK.

Imponert Solskjær

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er også imponert over hva den ett år yngre spisskollegaen får til på banen.

– Jeg synes det er kjempemoro, og er slett ikke overrasket over det han presterer. Han har ferdigheter på veldig, veldig høyt nivå, som timingen og bevegelsene i luften. Det er ting som ikke kan kjøpes, men som bare kommer av erfaring, roser Solskjær.

Den tidligere Manchester United-spissen la selv opp som 33-åring på grunn av langvarige skader, men avfeier at Johnsens alder bør gi en trener eller eventuelt landslagstrener grunn til å nøle med å bruke ham.

– Nei, så lenge han holder kroppen i gang, er ikke alderen noe problem for ham, mener Solskjær.

– Gode gener

At alderen ikke er noe problem, er også Nordlie hjertens enig i. Han trekker frem 39 år gamle OIe Einar Bjørndalen som eksempel.

– Det spiller ingen rolle hvor gammel Johnsen er. Bjørndalen er like gammel og henger med i toppen av skiskytingen, og det sier sitt. Det handler om at man har tatt vare på kroppen, sier den tidligere topptreneren.

Johnsen selv har ikke noen god forklaring på hvorfor han fortsatt kan levere på toppnivå.

– Jeg har nok gode gener. Men jeg gjør ingenting annerledes. Jeg lever et helt normalt liv og gleder meg til hver trening, fastslår han.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Kjempetabbe avgjorde for Vålerenga

  Agnete Nielsen utnyttet en tabbe av gjestene og senket erkerivalene rett før slutt. Malin Brenn mistet ballen på klønete vis, og Nielsen kunne enkelt avgjøre kampen.

  – Det skjedde veldig plutselig. Jeg hadde bare en tanke i hode, og det var at den ballen skal bare inn. Det var deilig. sier Nielsen.

  Det var også Vålerenga som kom best i gang i hovedstaden. Etter en halvtimes spill chippet Marie Dølvik Markussen Vålerenga i ledelsen etter en strålende kontring.

  Kampen var tett og jevn gjennom samtlige 90 minutter. Og LSK slo tilbake et kvarter før slutt. Mimmi Löfwenius ble truffet av innlegget til Emilie Haavi, og ballen skrudde så vidt inn ved lengste stolpe.

  Men drøye ti minutt før slutt avgjorde Agnete Nielsen, og sendte Vålerenga opp i ryggen på LSK på tabellen. Seieren holder også liv i medaljedrømmen til hovedstadslaget.

  – Det var en veldig viktig kamp rent innbyrdes også, for tabellen. Jeg har hørt at disse kampene er spesielle, og det var mange på stadion og god stemning, avslutter Nielsen.

 • Tviler på fullsatt Lerkendal

  Det åpnes for fulle stadioner igjen i helgen, men Rosenborg tror ikke det blir fullsatt på Lerkendal når 80-åringen Nils Arne Eggen skal hylles i kampen mot Mjøndalen søndag.

  Men selv om samfunnet da er gjenåpnet, tror ikke markedssjef Harald Lundemo i Rosenborg at det blir fulle tribuner allerede da.

  – Vi håper på 9-10.000, sier Lundemo til NTB.

  Det er langt under Lerkendals kapasitet på 21.400 tilskuere.

  – Folk trenger tid på å omstille seg, beskjeden om gjenåpning kom i seneste laget for denne kampen. Men mot Vålerenga skal vi ha en skikkelig åpningsfest der målet er å fylle Lerkendal, sier Lundemo om oppgjøret 17. oktober.

  mZarcfiz-V8
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Koeman utestengt i to kamper

  Barcelona-trener Ronald Koeman har tunge dager. På toppen av svake resultater er han utestengt i to kamper på grunn av protester mot dommerne.

  I torsdagens 0-0-kamp mot Cádiz fikk Koeman rødt kort av dommer Carlos del Cerro etter at han gjentatte ganger uttrykte sin misnøye overfor fjerdedommeren og i tillegg forlot det tekniske området flere ganger.

  Barcelona har ennå ikke tapt i ligaen, men er bare nummer sju på tabellen, sju poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabelltopp.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Gauseth gir seg etter sesongen

  Mjøndalen-spilleren Christian Gauseth avslutter karrieren etter at sesongen 2021 er over.

  – Ja, ja, ja, ja. Jeg har sammen med en kompis allerede plukket ut noen snutter fra karrieren, sier Mjøndalen-kapteinen til VG.

  Veteranen har spilt for Mjøndalen siden 2013.

  Romsdalingen har slitt med skader gjennom sesongen. Han har kun startet åtte seriekamper. Gauseth kaller det et marerittår.

  Gauseth ser ikke for seg at han fortsetter i en annen rolle for Mjøndalen eller innen fotballen. Han sier at han vil prøve seg i arbeidslivet utenfor fotballen.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Mjøndalen (2-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo