Vil gjøre Bolt til landslagsspiller i fotball

Usain Bolt (27) er åpen for tanken om å fortsette karrieren som fotballspiller etter Rio-OL i 2016. Jamaicas landslagssjef står med åpne armer.

Usain Bolt

FOTBALLGAL: Usain Bolt har et stort hjerte for fotballen, og er ikke fremmed for tanken om å satse på en fotballkarriere etter Rio-OL i 2016.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Panama Jamaica Soccer Wcup Winfried Schafer

VIL HA BOLT: Jamaicas landslagstrener Winfried Schaefer.

Foto: Arnulfo Franco / Ap

– Han kan bli en av våre beste spillere. Vi kan gjøre ham veldig god dersom han bli profesjonell og jeg er treneren hans, sier Winfried Schaefer, landslagssjef for de jamaicanske fotballherrene.

Usain Bolt, tidenes raskeste menneske, har lenge flørtet med tanken om å satse på fotball etter å ha forsvart sine OL-titler i Rio de Janeiro om to år.

Han har besøkt favorittlaget Manchester United på Old Trafford, spilt løkkefotball med Sergio Agüero, og generelt vist et stort engasjement for ballsporten.

Bolt: – Alt er mulig

På bildetjenesten Instagram har Bolt lagt ut et nytt hint om at han absolutt vurderer fotball som mulig karrierevei i fremtiden.

Under et bilde av ham selv på fotballbanen skriver han:

– Alt er mulig, med en vedlagt hashtag «fremtidsmuligheter».

– Trenger bare litt balltrening

Jamaicas landslagstrener ser gjerne at sprintkongen slutter seg til det jamaicanske fotballandslaget etter Rio-OL.

Bolt har uttalt at han ser for seg å slutte med sprint etter de olympiske leker i Brasil. Da vil det 196 centimeter-høye lynet være 30 år gammel.

– Etter Rio-OL vil jeg se ham på trening med landslaget – det er min melding til ham. Han trenger bare litt balltrening så kan det bli veldig bra, sier landslagstrener Schaefer ifølge den britiske tabloiden Metro.

– Jeg håper han ønsker å spille for landet sitt, legger Schaefer til.

Usain Bolt er seksdobbelt olympisk mester i sprint, og innehar verdensrekorden både på 100 meter (9,58) og 200 meter (19,19). Bolt har også åtte VM-titler fra 100 m, 200 m og stafett med Jamaica.

Usain Bolt

RASKEST: Usain Bolt har deltatt i seks olympiske øvelser og vunnet alle sammen. Her fra 100 meter-finalen i London-OL for snart to år siden.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Fotballnyheter