NRK Meny
Normal

Vil ha 13 uker for Dokken

Styret i Norges Fotballforbund (NFF) anmelder Kenneth Dokken til Doms- og sanksjonsutvalget og innstiller på 13 ukers utestengelse.

Aalesunds Johan Arneng ligger og vrir seg i smerte etter å ha blitt sparket ned av Kenneth Dokken

Aalesunds Johan Arneng ligger og vrir seg i smerte etter å ha blitt sparket ned av Kenneth Dokken.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Dokken sparket ned Aalesunds Johan Arneng mens ballen var i spill et annet sted på banen under semifinalekampen mellom Aalesund og Odd Grenland 24. september.

Les: Dokken sparket ned Arneng

Svært alvorlig

Doms- og sanksjonsutvalget suspenderte Dokken i seks uker i påvente av at saken ble ferdig behandlet. Forbundsstyret mener at saken er svært alvorlig og strider mot fotballens fairplay-prinsipper.

Video: Foreslår streng straff

Video nsps_upload_2009_10_8_18_12_6_3537.gif

Les: Dokken utestengt i seks uker

- Derfor velger vi å anmelde saken til Doms- og sanksjonsutvalget. Nå er det opptil utvalget å fastsette en riktig straff i denne saken, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Skal sones i sesongen

Forbundsstyret anbefaler at utelukkelsen skal sones i terminfestet kampsesong for klubbens førstelag, det vil si fra og med avgjørelsen blir rettskraftig og fram til og med 1. november.

Videre anbefaler forbundsstyret at soningen deretter skal gjenopptas fra og med datoen for klubbens første obligatoriske kamp i sesongen 2010. Utholdt suspensjon vil komme til fradrag i soningen. Dokken har en frist på tre uker til å forklare seg. Saken blir deretter behandlet av Doms- og sanksjonsutvalget.

Video: Dokken angrer

Kenneth Dokken

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.