NRK Meny
Normal

Vil fornye Berre-kontrakt

Morten Berre sikret tre poeng for Vålerenga i går. Nå vil klubben fornye kontrakten hans.

Vålerenga feirer målet til Morten Berre

Vålerenga feirer målet til Morten Berre.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu til VG i dag. Han mener Berre er viktig for klubben. - Vi er i forhandlinger med Morten. Det er klart vi vil ha ham med videre. Det er viktig for oss. Berres kontrakt går ut etter denne sesongen, sier han.

I går kunne både han og Martin Andresen puste lettet ut. Det ble ingen strålende serieåpning for laget hans, men tre poeng ble igjen i hovedstaden da Aalesund ble slått 1-0.

Satt langt inne

Det var lenge usikkert om Andresen ville kunne spille under serieåpningen mot Aalesund, men landslagskapteinen ledet laget sitt ut på Ullevaal-gresset.

Selv om Vålerenga var det klart beste laget, satt seieren langt inne. I første omgang var det bare ett lag på banen og bortelaget fra nordvestlandet hang ikke sammen.

Men det måtte en typisk ”Berre-scoring” fra Morten Berre til for å sikre poengene til Oslo-laget. VIF-spissen fikk var noe heldig da han fikk ballen og kunne vende opp inne i Aafk-feltet. Avslutningen var ikke veldig hard, men velplassert i det høyre hjørnet

Aalesund snytt for straffe

To minutter på overtid ble riktignok Aalesund snytt for straffe. Erlend Holm løftet et frispark mot bakre stolpe hvor Andrè Jäager kom stormende. Han gikk overende i duell med Vålerengas Daniel Fredheim Holm og de oransje skrek på straffe.

Dommer Roy Helge Olsen dømte isteden corner, men reprisen viste at Fredheim Holm hadde et godt tak i trøya til Aalesund-backen.

Grei åpningskamp

Martin Andresen spilte en ujevn kamp. Allerede etter to minutter presenterte ”altmuligmannen” seg med et kjempeskudd som Arian Brown måtte ut i full strekk for å redde. Men med unntak av en del gode pasninger gjorde han ingen stor kamp.

Selv var Andresen fornøyd med årets første kamp, både for seg selv og laget.

- Jeg er godt fornøyd med kampen, spesielt i første omgang er vi gode. I begynnelsen av andre faller vi litt i prestasjonen og det må vi jobbe med, sa han til TV 2 etter kampen.

Fortsatt scoringsproblemer

På tross av å ha banespillet ser Oslo-laget ikke ut til å ha løst det store problemet fra i fjor - å score mål.

Forrige sesong var det bare nedrykkslagene Sandefjord og Odd som scoret mindre enn VIF. I dagens kamp hadde spesielt Bengt Sæternes flere store muligheter, men uten å få sitt første mål i VIF-drakta.

Tvilsom debut

Vålerenga stilte med alle sine millionkjøp i startoppstillingen på Ullevaal i kveld. Samtlige får godkjent i debuten med unntak av keeper Troy Perkins.

Et morsomt poeng i kampen var den amerikanske keeperduellen mellom VIF-keeperen og Aafks keeper Adrian Brown.

Den duellen ble aldri veldig spennende.

Det lille Aafk klarte å skape i første omgang ble nemlig forårsaket av Perkins selv. Først kræsjet han i en duell med sin midtstopper Kjetil Wæhler i en duell ti meter utenfor egen 16-meter. Wæhler avklarte, men ble så skadet i duellen at han måtte gå av banen i pausen.

Perkins ga seg ikke med det. Rett før pause var han nok engang på skovtur og mistet ballen like utenfor eget felt. Nok en gang var det Wæhler som måtte rydde opp i amerikanerens utrustning.

Svake Aalesund

Aalesund hadde ingen god start på sesongen. Lagets midtforsvar og keeper holdt laget inne i kampen, mens resten av laget var fullstendig fraværende i første omgang.

I andre omgang kom laget litt bedre med, men trener Søren Åkeby har litt å jobbe med frem mot neste helg.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.