Vil fornye Berre-kontrakt

Morten Berre sikret tre poeng for Vålerenga i går. Nå vil klubben fornye kontrakten hans.

Vålerenga feirer målet til Morten Berre

Vålerenga feirer målet til Morten Berre.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu til VG i dag. Han mener Berre er viktig for klubben. - Vi er i forhandlinger med Morten. Det er klart vi vil ha ham med videre. Det er viktig for oss. Berres kontrakt går ut etter denne sesongen, sier han.

I går kunne både han og Martin Andresen puste lettet ut. Det ble ingen strålende serieåpning for laget hans, men tre poeng ble igjen i hovedstaden da Aalesund ble slått 1-0.

Satt langt inne

Det var lenge usikkert om Andresen ville kunne spille under serieåpningen mot Aalesund, men landslagskapteinen ledet laget sitt ut på Ullevaal-gresset.

Selv om Vålerenga var det klart beste laget, satt seieren langt inne. I første omgang var det bare ett lag på banen og bortelaget fra nordvestlandet hang ikke sammen.

Men det måtte en typisk ”Berre-scoring” fra Morten Berre til for å sikre poengene til Oslo-laget. VIF-spissen fikk var noe heldig da han fikk ballen og kunne vende opp inne i Aafk-feltet. Avslutningen var ikke veldig hard, men velplassert i det høyre hjørnet

Aalesund snytt for straffe

To minutter på overtid ble riktignok Aalesund snytt for straffe. Erlend Holm løftet et frispark mot bakre stolpe hvor Andrè Jäager kom stormende. Han gikk overende i duell med Vålerengas Daniel Fredheim Holm og de oransje skrek på straffe.

Dommer Roy Helge Olsen dømte isteden corner, men reprisen viste at Fredheim Holm hadde et godt tak i trøya til Aalesund-backen.

Grei åpningskamp

Martin Andresen spilte en ujevn kamp. Allerede etter to minutter presenterte ”altmuligmannen” seg med et kjempeskudd som Arian Brown måtte ut i full strekk for å redde. Men med unntak av en del gode pasninger gjorde han ingen stor kamp.

Selv var Andresen fornøyd med årets første kamp, både for seg selv og laget.

- Jeg er godt fornøyd med kampen, spesielt i første omgang er vi gode. I begynnelsen av andre faller vi litt i prestasjonen og det må vi jobbe med, sa han til TV 2 etter kampen.

Fortsatt scoringsproblemer

På tross av å ha banespillet ser Oslo-laget ikke ut til å ha løst det store problemet fra i fjor - å score mål.

Forrige sesong var det bare nedrykkslagene Sandefjord og Odd som scoret mindre enn VIF. I dagens kamp hadde spesielt Bengt Sæternes flere store muligheter, men uten å få sitt første mål i VIF-drakta.

Tvilsom debut

Vålerenga stilte med alle sine millionkjøp i startoppstillingen på Ullevaal i kveld. Samtlige får godkjent i debuten med unntak av keeper Troy Perkins.

Et morsomt poeng i kampen var den amerikanske keeperduellen mellom VIF-keeperen og Aafks keeper Adrian Brown.

Den duellen ble aldri veldig spennende.

Det lille Aafk klarte å skape i første omgang ble nemlig forårsaket av Perkins selv. Først kræsjet han i en duell med sin midtstopper Kjetil Wæhler i en duell ti meter utenfor egen 16-meter. Wæhler avklarte, men ble så skadet i duellen at han måtte gå av banen i pausen.

Perkins ga seg ikke med det. Rett før pause var han nok engang på skovtur og mistet ballen like utenfor eget felt. Nok en gang var det Wæhler som måtte rydde opp i amerikanerens utrustning.

Svake Aalesund

Aalesund hadde ingen god start på sesongen. Lagets midtforsvar og keeper holdt laget inne i kampen, mens resten av laget var fullstendig fraværende i første omgang.

I andre omgang kom laget litt bedre med, men trener Søren Åkeby har litt å jobbe med frem mot neste helg.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Gullfeiringen ble voldelig

  20 personer ble arrestert og tre polititjenestemenn påført skader da feiringen av seriemesterskapet til den skotske fotballklubben Rangers endte kaotisk lørdag, melder NTB.

  Rangers, som ledes av Liverpool-legenden Steven Gerrard, er seriemester for første gang på ti år.

  Etter kampen og ut i de sene nattetimer strømmet ekstatiske fans ut i Glasgows gater for å feire. Etter hvert måtte bevæpnet politi settes inn for å ta hånd om supportere som utagerte.

  – Mens festlighetene fortsatte, begynte deler av folkemengden i økende grad å oppføre seg uregjerlig. Eiendommer ble påført skade, og folk ble overfalt, sier politiinspektør i Glasgow, Mark Sutherland.

  – Våre betjenter ble gjenstand for folkemengdens oppmerksomhet, og det ble kastet raketter og romerske lys mot dem, tilføyer han.

  Minst tre politimenn skal ha blitt skadd.

  Glasgow har den siste tiden opplevd en klar stigning i antall smittetilfeller.

  Skotske myndigheter har tidligere kritisert klubbledelsen for den evne til å kontrollere egne fans. Det skjedde blant annet da ligagullet var et faktum i mars. Også da strømmet tusenvis ut i gatene tross pandemien.

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Andrew Milligan / AP
 • Første mål for Hedenstad

  Vegar Eggen Hedenstad scoret sitt første mål i tyrkisk fotball da Karagümrük knuste Denizlispor 5-1 i siste serierunde lørdag.

  Nordmannen fastsatte resultatet på overtid og scoret dermed også klubbens siste mål for sesongen. Den endte med 8.-plass i eliteserien.

  Alexander Søderlund ble byttet ut etter en time da Rizespor tapte 0-2 for Basaksehir.

  Eliteserien fotball 2020: Rosenborg - Stabæk (2-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Zlatan mister EM

  Zlatan Ibrahimovic slipper operasjon, men må han pleie kneet i halvannen måned framover. Ifølge Sveriges landslagssjef Janne Andersson mister han EM.

  I en pressemelding opplyser Milan at Ibrahimovic må gjennomgå en «konservativ behandling» i seks uker. Serie A-klubben utdyper ikke hva den legger i det begrepet.

  – Han har dessverre meddelt at skaden stopper ham fra å delta i EM. Det er jo trist både for Zlatan og oss. Jeg snakket med Zlatan i dag (lørdag). Jeg håper han snart er tilbake på banen igjen, sier Andersson ifølge Aftonbladet og Expressen.

  Sverige starter EM mot Spania 14. juni. Siste gruppekamp går ni dager senere. Deretter er det utslagsrunder.

  Ibrahimovic hinket av banen med knetrøbbel i 3–0-seieren over Juventus sist helg. Undersøkelser har slått fast at han ikke har skader på leddbånd.

  Ibrahimovic fyller 40 år 3. oktober. Hans comeback i EM var sett på som et skikkelig krydder for mesterskapet, men nå kan han glemme disse planene. (NTB)

  Zlatan.
  Foto: TIZIANA FABI / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United