NRK Meny
Normal

Vil betale mer for nordmenn

- Grensa for hvor mange utlendinger klubben kan ha nærmer seg, sier Rosenborgs sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen.

Knut Torbjørn Eggen

Knut Torbjørn Eggen

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Rosenborg har 9 utenlandske spillere i stallen. De fleste av dem er førstevalget når kampene blåses i gang.

- Vi er vel i nærheten av smertegrensa med det antallet vi har nå, sier Eggen.

Hør radiosaken

Når klubben skal forsterke stallen er den nye sportsdirektøren villig til å betale mer for norske spillere enn for utenlandske dersom kvaliteten er den samme.

- Hvis spilleren er mye dyrere er det en stor utfordring for en bedrift, men sier du litt dyrere vil vi helt sikkert velge den norske.

FLINKERE PÅ SPILLERUTVIKLING

Knut Torbjørn Eggen vil ikke sette noe bestemt grense for antall spillere uten norsk pass på Lerkendal. Den ferske sportsdirektøren vil heller sette seg mål om å bli enda flinkere til å finne de rette spillerene - både ute og hjemme.

- Vi må bli flinkere til å drive spillerutvikling i Norge og spesielt regionalt. Det er der vi har størst mulighet til å påvirke.

Uansett bør ingen være overrasket om det dukker opp enda flere utenlandske spillere på Lerkendal. Rosenborg har gjort flere henvendelser på norske spillere uten å få napp - og lista på kvaliteten ligger høyt.

- Vi skal ha gode utlendinger, men vi kan ikke ha bare utlendinger - og de vi henter skal være en rettesnor for norske og trønderske spillere, avslutter Knut Torbjørn Eggen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.