NRK Meny
Normal

Viktig seier for Sarpsborg 08

Sarpborg 08 slo Notodden fotball 2-1 i søndagens viktige bunnoppgjør på Idrettsparken arena i Notodden.

Sarpsborg
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

I en fartsfylt og spennende fotball kamp, kjempet begge lagene for viktige poeng i kampen om å overleve i 1. divisjon.

Laget fra Østfold tok det lengste strået og klatret dermed over nedrykkstreken.

Tidlig Sarpsborg-scoring

Det var Sarpsborg som startet kampen best. Allerede etter 6 minutter puttet østfoldingene ballen i mål, dermed fikk Notodden en verst tenkelig start på kampen, slik de har opplevd så mange ganger før denne sesongen.
Den gamle Odd-spissen Martin Wiig får stå mutters aleine fra om lag 20 meter, han vender opp og banker ballen mål. En fortjent ledelse ettersom Sarpsborg var det beste laget de første 10 minuttene.

Notodden slår tilbake

Etter 16 minutter kommer utligningen. Når det ser ut til at Sarpsborg har full kontroll og styrer spillet, blir Christer Fjellstad vakkert spillt igjennom. Og aleine med keeper gjør den gamle stopperen ingen feil. Fjellstad setter ballen vakkert unner en utrustende Joacim Heier i Sarpsborg målet og lagene er like langt.

Etter scoringen tar Notodden grep om kampen. Hjemmelaget kjører angrep etter angrep, men kommer ikke til de store sjansene. Dermed er det poengdeling når lagene går til pause.

Dramatisk andre omgang

Andre omgang starter med den samme intensiteten som den første. Begge lagene går i angrep med mange spillere. Tydelig at denne kampen er viktig for begge lagene.


Men i en kamp med mye underholdning, var det bare et av lagene som tok med seg alle poengene. Begge lagene skapte mange halv sjanser og kampen var preget av høyt tempo og til tider meget god fotball.
Og med et kvarter igjen og spille avgjøres kampen. En Sarpsborg spiller fyrer av et skudd som ser ut til å gå på utsiden av målet, men ballen treffer Hoås som styrer ballen i mål.

Langt igjen

Rettferdig resultat i kampen ville vært uavgjort, men det likevel ingenting å si på at Sarpsborg tok med seg alle poengene. For selv om Notodden var det laget som hadde ballen mest og var det Sarpsborg som skapte de farligste sjansene.

Ingen av lagene hadde igrunn råd til å tape denne kampen, for med seier rykket Østfold laget forbi Notodden og over nedrykkstreken. Notodden på sin side, var utfallet av denne kampen et steg nærmere nedrykk. Men det er fortsatt 13 kamper igjen av sesongen og nok av poeng og spille om, men skal Notodden være å se i neste års første divisjon, må de vinne kamper mot lagene som ligger rundt dem på tabellen.

Notodden møter Mjøndalen som ligger på plassen forran på bortebane i den 18 serierunden, mens Sarpsborg møter bunnlaget Skeid borte.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.