Hopp til innhold

Viktig seier for Sarpsborg 08

Sarpborg 08 slo Notodden fotball 2-1 i søndagens viktige bunnoppgjør på Idrettsparken arena i Notodden.

Sarpsborg
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

I en fartsfylt og spennende fotball kamp, kjempet begge lagene for viktige poeng i kampen om å overleve i 1. divisjon.

Laget fra Østfold tok det lengste strået og klatret dermed over nedrykkstreken.

Tidlig Sarpsborg-scoring

Det var Sarpsborg som startet kampen best. Allerede etter 6 minutter puttet østfoldingene ballen i mål, dermed fikk Notodden en verst tenkelig start på kampen, slik de har opplevd så mange ganger før denne sesongen.
Den gamle Odd-spissen Martin Wiig får stå mutters aleine fra om lag 20 meter, han vender opp og banker ballen mål. En fortjent ledelse ettersom Sarpsborg var det beste laget de første 10 minuttene.

Notodden slår tilbake

Etter 16 minutter kommer utligningen. Når det ser ut til at Sarpsborg har full kontroll og styrer spillet, blir Christer Fjellstad vakkert spillt igjennom. Og aleine med keeper gjør den gamle stopperen ingen feil. Fjellstad setter ballen vakkert unner en utrustende Joacim Heier i Sarpsborg målet og lagene er like langt.

Etter scoringen tar Notodden grep om kampen. Hjemmelaget kjører angrep etter angrep, men kommer ikke til de store sjansene. Dermed er det poengdeling når lagene går til pause.

Dramatisk andre omgang

Andre omgang starter med den samme intensiteten som den første. Begge lagene går i angrep med mange spillere. Tydelig at denne kampen er viktig for begge lagene.


Men i en kamp med mye underholdning, var det bare et av lagene som tok med seg alle poengene. Begge lagene skapte mange halv sjanser og kampen var preget av høyt tempo og til tider meget god fotball.
Og med et kvarter igjen og spille avgjøres kampen. En Sarpsborg spiller fyrer av et skudd som ser ut til å gå på utsiden av målet, men ballen treffer Hoås som styrer ballen i mål.

Langt igjen

Rettferdig resultat i kampen ville vært uavgjort, men det likevel ingenting å si på at Sarpsborg tok med seg alle poengene. For selv om Notodden var det laget som hadde ballen mest og var det Sarpsborg som skapte de farligste sjansene.

Ingen av lagene hadde igrunn råd til å tape denne kampen, for med seier rykket Østfold laget forbi Notodden og over nedrykkstreken. Notodden på sin side, var utfallet av denne kampen et steg nærmere nedrykk. Men det er fortsatt 13 kamper igjen av sesongen og nok av poeng og spille om, men skal Notodden være å se i neste års første divisjon, må de vinne kamper mot lagene som ligger rundt dem på tabellen.

Notodden møter Mjøndalen som ligger på plassen forran på bortebane i den 18 serierunden, mens Sarpsborg møter bunnlaget Skeid borte.

Fotball

 • Aursnes' trener fikk ny kontrakt etter ni måneder

  Roger Schmidt (56) nyter kjempesuksess i sin første sesong som Benfica-trener. Fredag forlenget han avtalen med Lisboa-klubben til sommeren 2026.

  Tyskeren har mye av æren for at Benfica er blitt blant Europas mest underholdende lag. Kun to tap på 43 kamper er fasiten så langt.

  Med slike resultater nøler ikke Benfica-ledelsen med å plusse på to år til på trenerkontrakten.

  I den portugisisk ligaen topper hovedstadsklubben ti poeng foran toeren Porto, og i Champions League er de klare for kvartfinalespill mot italienske Inter. Drømmen om å gjøre noe virkelig stort i den gjeveste europacupen lever.

  Fredrik Aursnes har under Schmidt fått en nøkkelrolle på Benficas midtbane.

  (©NTB)

  Roger Schmidt og Aursnes
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tromsø forsterket med Viking-angriper

  Mai Traore (23) lånes ut til Tromsø fra Viking ut årets sesong med opsjon på forlengelse.

  Den guineanske angriperen har de siste månedene vært på utlån i OH Leuven i belgisk fotball. Avtalen varte egentlig til i sommer, men nå vender Traore i stedet nordover, skriver NTB.

  – Vi ser fram til å få Traore med på laget. Han er en spennende angrepsspiller som vi har fulgt over lengre tid, og som vi har stor tro på i sesongen som kommer, sier Tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

  Mai Traore
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • HamKam låner spiss fra RBK

  Rasmus Wiedesheim-Paul (24) skal spille årets sesong i HamKam. Den svenske angriperen leies inn fra Rosenborg.

  Overgangen ble bekreftet av begge eliteklubbene fredag kveld.

  Wiedesheim-Paul har vært en del av RBK-stallen siden høsten 2020. Der har han spilt 26 kamper og scoret seks mål.

  Svensken har de siste årene også vært lånt ut til Mjällby og Helsingborg i hjemlandet.

  (©NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Rosenborg (1-3)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Bekreftet: Rosenborg hentet finsk spiss

  Agon Sadiku (20) er klar for spill i Rosenborg og Eliteserien kommende sesong. Han kommer inn som en «kriseløsning» etter at Ole Sæter pådro seg en skade.

  Sadiku kommer fra Honka i hjemlandet Finland. RBK bekreftet overgangen og en kontraktslengde på fem sesonger i en Twitter-melding fredag kveld.

  Ifølge Nettavisen skal Sadiku koste i underkant av 7 millioner kroner. Eventuelle bonuser kommer i tillegg.

  RBKs spissjakt ble trappet opp da undersøkelser viste at Ole Sæter er ute med en muskelskade fram til midten av mai. Hans fravær ville vært tungt for laget å dekke inn internt. I tillegg har trønderne hentet Oscar Aga foran sesongstart.

  Kjetil Rekdals menn går i gang med Eliteserien hjemme mot Viking 10. april.

  (©NTB)

  Kjetil Rekdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Avis: PL-klubber vil forby bettingsponsorer på draktene

  Klubbene i Premier League er enige om en avtale som gjør at gamblingselskap ikke skal få lov til å fronte seg som hovedsponsor på klubbenes drakter.

  Ifølge The Times skal klubbene møtes torsdag, og en endelig avtale er ventet å komme på plass. Et eventuelt vedtak kan måtte vente til juni når Premier League har sitt sommermøte. Endringene skal foregå over en treårsperiode.

  8 av 20 klubber i toppdivisjonen har et gamblingselskap som hovedsponsor på drakten. Av de åtte er Fulham og Newcastle, men det er fra før bestemt at de skal ha andre sponsorer fra neste sesong.

  Det er likevel ventet at de klubbene som fortsatt ønsker det, vil få lov til å ha gamblingsponsor på ermene på drakten. Sponsorendringene i den engelske toppfotballen kommer av at den britiske regjeringen utarbeider et lovforslag som vil forby reklame for gambling.

  Ifølge The Times har en ikke navngitt klubb opplyst om at de mister rundt 130 millioner kroner i inntekt om de mister sin sponsor. (NTB)

  Britain Soccer Conference League
  Foto: Kin Cheung / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund