Vikingtokt mot sølvplass

Viking ett steg nærmere sølvmedalje etter seier i går.

Vikings Peter Ijeh setter inn 1-0 ledelsen under eliteserienkampen mellom Viking og Stabæk i Stavang
Foto: Hansen / SCANPIX

Kampen på Stavanger Stadion handlet nemlig ikke bare om hvorvidt gullfesten i Bergen skulle utsettes enda litt til.

Både Stabæk og Viking kjemper sammen med Lillestrøm om de tre plassene bak Brann. Viking gikk med dagens seier forbi begge de to andre og har nå to poeng ned til Lillestrøm på tredjeplass.

Sendte gullet til Bergen

Med 2-1-seieren over Stabæk foræret også Viking gullet til rivalene fra Brann. Stabæk var nemlig det eneste laget som fortsatt hadde muligheten til å utsette gullfeiringen i Bergen. Men i Stavanger var det få som irriterte seg over å servere Brann seriegullet.

Ingen jeg unte gullet mer enn Brann.

Ragnvald Soma, Viking / NRK

- Jeg synes det er kjekt. Så lenge ikke vi har mulighet for gullet så var det ingen andre jeg unte gullet mer enn at Brann skulle få det. Så, kjekt å hjelpe de, sier Ragnvald Soma, som selv har en fortid i bergensklubben.

Men Soma og Viking har ikke først gitt gullet til Brann før de skal møte samme lag i Bergen i neste serierunde. Kampen blir svært viktig i kampen om medaljer, og siddisene ønsker seg kanskje en liten gjengjeldelse fra Bergen?

Ijeh nærmer seg toppscorertittelen

Med spillet som ble vist i dag vil nok laget uansett bli en svært vanskelig motstander for seriemester Brann. 

Anført av en strålende opplagt Peter Ijeh herjet til tider Viking med Stabæk. Nigerianeren scoret begge Vikings mål og er nå bare to mål bak Eliteseriens toppscorer, Branns Torstein Helstad.

Selv om Ijehs siste mål skulle vært avblåst for offside tok Uwe Rösler sitt mannskap tre fortjente poeng på hjemmebane.

Rösler mot Nordlie

Innspurten i årets Eliteserie blir svært spennende å se om tyskeren får sin revansje mot gamleklubben Lillestrøm. Selv om gullkampen er avgjort, handler alt nå om sølvet.

I øyeblikket ser det ut til å stå imellom formlagene Viking og Lillestrøm - to lag som før sesongen byttet trenere etter at LSK ikke var fornøyd med Rösler.

Siddisene har nå to poeng ned til jagende LSK og Stabæk, og dermed kan alt skje i løpet av eliteseriens to siste runder.

Tom Nordlie og Uwe Rösler
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

 

Fotballnyheter