Viking vant lokaloppgjøret: – Godt å stille støyen fra Sandnes

Sandnes Ulf klarte ikke å hamle opp med «storebror» Viking på eget gress. André Danielsen scoret kampens eneste mål.

andre

Målscorer André Danielsen innrømmer at det er ekstra godt for Viking å slå nabolaget Sandnes Ulf.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT: Sandnes Ulf - Viking 0-1

vif

Sandnes Ulf-angriper Edier Frejd i duell med Vikings Vidar Nisja under oppgjøret på Sandnes stadion.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Det var utrolig viktig med tre poeng, og godt å stille støyen fra Sandnes, sier målscorer Danielsen til TV2.

Viking klatrer til fjerdeplass på tabellen etter seieren. Stavanger-klubben er seks poeng bak serieleder Strømsgodset etter elleve kamper, mens Sandnes Ulf sliter med å komme seg opp av nedrykssumpa. Laget ligger foreløpig på den tredje siste plassen i eliteserien.

Danielsen innrømmer at det er ekstra godt å slå Sandnes Ulf, som gjerne blir omtalt som Vikings «lillebror».

– I mitt hode har det aldri vært tvil. Det er jevnt og tett i disse oppgjørende, men vi er et mye bedre fotballag, sier Danielsen til TV2.

Danielsen matchvinner

Kampen på Sandnes stadion var jevnspilt, og Ulf kom seg til flere gode sjanser som de aldri klarte å omsette til mål. Vikings André Danielsen scoret kampens eneste etter 54 minutter, på et knallhardt langskudd.

Etter mange febrilske klareringer fra vertene, kunne Danielsen til slutt klinke inn 1-0 fra like utenfor 16-meteren. Sean McDermott fikk så vidt keeperhanskene på ballen, men klarte ikke å avverge scoring.

Trond Olsen sto for den målgivende pasningen. I sluttminuttene kunne Danielsen blitt tomålsscorer. Fra 18 meter banket 28-åringen til med høyrefoten, men ballen gikk i tverrliggeren og ut.

Store Ulf-sjanser

Sandnes Ulf kunne ha utlignet i det 67. minutt da Marius Helle kom seg i en god posisjon, men en svak avslutning ødela det som så ut til å bli en meget god målsjanse. Innbytter Zymer Bytyqi fikk en lignende mulighet tolv minutter senere, men heller ikke han beholdt roen i avslutningsøyeblikket.

Like før Viking tok ledelsen hadde Olsen et treff i stolpen.

Annen omgang var bedre fra begge lag enn det som ble prestert før pause. Da bar kampen preg av lavt tempo og mye upresist spill.

Viking står med to seirer og to uavgjorte på sine fire siste seriekamper. For Sandnes Ulf var det klubbens tredje tap på de fem siste. Asle Andersens lag har ikke vunnet siden Rosenborg ble slått i slutten av april.

Fotballnyheter