NRK Meny
Normal

Solskjær om Viking-forbannelsen: – Kanskje jeg må gjøre comeback?

VIKING STADION/OSLO (NRK.no) Molde-manager Ole Gunnar Solskjær tapte mot Viking i seriepremieren og står dermed fortsatt uten seier mot siddisene. Nå spøker han med å gjøre comeback som spiller.

Viking

Viking-spillerne kunne juble for tre poeng i sesongens første kamp. Veton Berisha og Trond Olsen scoret for hjemmelaget.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

På fem forsøk har ikke Ole Gunnar Solskjær vunnet én eneste gang over Viking. Stavanger-laget er faktisk det eneste laget i eliteserien Solskjær ikke har slått.

Solskjær

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær har tapt tre av tre kamper mot Viking-trener Kjell Jonevret.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Også i eliteseriepremieren ble det stang ut for Molde-managerens mannskap, som tapte 2–1 mot et godt Viking-lag.

– Det er historie

Solskjær ler litt når Viking-forbannelsen blir påpekt i mixed zone etter kampen.

– Nei, jeg har visst ikke slått Viking som trener. Men som spiller har jeg slått dem. Kanskje jeg skal gjøre comeback, sier en spøkefull Solskjær til NRK.no.

Mot Viking-trener Kjell Jonevret står Solskjær nå med tre tap på tre forsøk.

Jonevret var imidlertid ikke spesielt opptatt av denne statistikken etter kampen.

– Det var viktigst å få sesongens første trepoenger, det som har skjedd før er historie, sier han til NRK.no.

– Vi møtte et godt lag

Solskjær og Jonevret fikk se et Molde-lag som tok ledelsen allerede etter ni minutter. Men etter scoringen var Viking det klart beste laget i Stavanger.

Gresset på Viking Stadion så mer ut som en åker enn en fotballbane, uten at det hadde spesielt innvirkning på kampen. Begge lagene vartet opp med finspill i begge omgangene

– Vi møtte et godt lag. Det var to gode lag som spiller en bra fotballkamp. Det var jevnt, sier Molde-manageren.

Viking-spillerne Trond Olsen og Veton Berisha spilte begge en svært god kamp, og de var de som snudde kampen for hjemmelaget med sine scoringer.

– Det er tidlig i sesongen, men vi har trent godt. Vi er litt heldige som får tre poeng i dag, sier Trond Olsen til TV 2.

(Artikkelen fortsetter under bildet ...)

Jonevret

Viking-trener Kjell Jonevret var fornøyd med å slå den regjerende mesteren.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Molde scoret først

Men det var altså Molde som åpnet best i Stavanger.

Bortelagets første avslutning i kampen endte med scoring i det niende minutt. Mattias Moström lurte seg bak Viking-forsvaret da han mottok en nydelig pasning fra Magnus Wolff Eikrem. Svensken var litt heldig med medtaket og satte ballen kontrollert til høyre for Jarstein i Viking-målet.

Viking og Veton Berisha – omgangens store spiller – svarte umiddelbart med et knallskudd som gikk rett i stolpen.

Storspill av Berisha

Hjemmelaget var flere ganger farlig frempå, men fikk ikke hull på byllen før etter drøye halvtimen.

Debutanten Jon Dadi Bödvarsson dro seg fri på høyrekanten og la inn på bakerste stolpe. Der sto en umarkert Veton Berisha som enkelt bredsidet inn sitt første mål for sesongen.

Dermed gikk lagene til pause med 1–1.

– Jeg er kjempefornøyd med førsteomgangen offensivt, men det ble litt mye Hawaii-fotball. Vi var nok heldige noen ganger, sier Jonevret til NRK.no.

Olsen ble matchvinner

Etter hvilen startet begge lagene rolig og kampen bølget frem og tilbake. Men i det 58. minutt eksploderte Viking Stadion.

Trond Olsen tok ned ballen på brystet og satte fart innover i feltet. Nordlendingen gikk mange meter med ballen i føttene før han trillet den i mål via et Molde-bein.

Viking-treneren er imponert over scoringen til Olsen.

– Det er bra gjort, og en veldig fin vending. Han ser ut som han er 22 år, det var hans beste kamp på lenge. Treneren er fornøyd, sier Jonevret til NRK.no.

Etter scoringen fortsatte siddisene å presse Molde-forsvaret. Men flere mål ble det ikke og dermed endte kampen 2–1 til Viking.

– Jeg synes vi har bra kontroll i andreomgang, men det ble nervøst på slutten. Det var herlig at det beste laget vant, sier svensken.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.