NRK Meny
Normal

– En meget viktig seier

Viking lå under to ganger, men kom tilbake og vant mot Sogndal.

Nisja

Vidar Nisja scoret det viktigste

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

De lå under to ganger, men takket være scoringer av Kristoffer Haugen, Vidar Nisja og Yann-Erik de Lanlay tok Viking tre poeng på hjemmebane i eliteserien lørdag.

de Lanlay

Yann-Erik de Lanlay scoret Vikings og kampens siste mål.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Det var meget viktig. Viktig å få seier i dag på en middels dag., sa kaptein og målscorer Indridi Sigurdsson til CMore etter kampslutt.

– Vi slet virkelig i 65 minutter. Det ser ut som om vi er litt utilpass i spillet vårt, sa kapteinen til NRK.

Ett poeng var ikke noe alternativ å satse på for Viking lørdag, mener Sigurdsson.

– Når du har spilt ti uavgjorte kamper, så er det på en måte på tide og slippe alt løs. Ikke det at vi rushet i angrep med alle mann, men det var en god balansegang i å ta vare på sjansene, flytte fram mye folk og skape trøkk. Det synes jeg vi gjorde den siste halvtimen, sier Sigurdsson.

Viking-kapteinen fikk gult kort i kampen og må stå over lokaloppgjøret mot Sandnes Ulf kommende fredag.

Arbeidsro og glade spillere

Også trener Kjell Jonevret var fornøyd.

– Det var viktig. Nå fikk vi litt arbeidsro og litt glade spillere i kveld. Disse tre poengene her på hjemmebane får folk til å tro litt. Det er viktig, sier han til NRK.

Kjell Jonevret om Sogndal-kampen

Viking-trener Kjell Jonevret gledet seg først og fremst over de fire scoringene mot Sogndal.

Viking-treneren gledet seg først og fremst over de fire scoringene. Så mye mer var det ikke å bli begeistret for mener han.

– Jeg synes vi så brukbart farlige ut, men jeg vil ikke at vi skal bli et sånt dødball-lag heller, og bare holde på med det. Nei, jeg har vondt for å finne så mange positive ting, men fire mål og tre poeng holder for meg, sier Jonevret.

Sogndal åpnet best

Det var som så mange ganger før, en Flo som var i begivhetenes sentrum for Sogndal. Ulrik Flo kom på et bra slått frispråk fra Hjörtur Logi Valgardsson stusset ballen i lengste hjørne etter 21 minutters spill.

Men det tok ikke mer enn seks minutter før Viking og Indridi Sigurdsson utlignet. Et langt kast fra Steinthór Thorsteinsson gikk innom Osita Henry Chikere og endte hos Indridi Sigurdsson som satte inn utligningen.

Første mål på to år

Men så ville den svært så skadeplagede Tonny Brochmann markere sin første kamp fra start på to år. Hjörtur Logi Valgardsson slo nydelig inn fra venstre, og Brochmann klinket ballen i mål. En svært deilig scoring for dansken, som mistet så å si hele forrige sesong med en ryggskade, og spilte sin første kamp fra start siden 2012-sesongen. Han første mål på over to år.

Brochmann syntes Sogndal i alle fall burde fått med seg ett poeng fra Stavanger.

Tonny Brochmann om kampen mot Viking

Tonny Brochmann syntes Sogndal i alle fall burde fått med seg ett poeng fra Stavanger.

– Jeg synes vi i alle fall er minst like gode som Viking og fortjener i hver fall ett poeng her, men når Viking får score på alle sjanser, så er det selvfølgelig vanskelig, sa dansken til NRK etter kampen.

Han gledet seg likevel over at han for første gang på nesten to år spilte fra start.

– Det er jo det man vil som fotballspiller. så det er selvfølgelig deilig og noe jeg har ventet på lenge, men jeg ville gjerne hatt en seier, sier Brochmann.

En fremtidsmann

Viking ga seg ikke. Tjue år gamle Kristoffer Haugen hadde bare vært på banen i sju minutter, da han plutselig fikk muligheten til å lempe ballen inn i åpent mål. Chikere fikk ballen på høyre side, tre-fire meter fra mål og valgte en slags avslutning fra spiss vinkel.

Ballen ble fomlet videre av keeper Mathias Dyngeland og Haugen fikk en enkel oppgave med å sette inn sitt første eliteseriemål noensinne.

– Han var skadet og har bare trent tjue minutter de siste ukene, men han er en framtidsmann for Viking, helt klart, sa Jonevret til CMore.

Nisja ble matchvinner

Og nå var Viking og Haugen på gang. Tjueåringen satte fart på venstrekanten, slo inn foran mål og der fant han Vidar Nisja. Han headet Viking opp i ledelsen, for første gang i kampen.

Sogndal klarte aldri å svare på den scoringen, og på slutten fikk Yann-Erik de Lanlay æren av å punktere kampen med en 4-2-scoring på overtid. Dermed tok Viking alle tre poengene i dagens kamp.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.