NRK Meny
Normal

Sulimani med fire mål på fire kamper

Alt lå an til en trygg Brann-seier, men da startet Viking en real snuoperasjon - anført av nysigneringen Benjamin Sulimani.

Benjamin Sulimani

Benjamin Sulimani var den første til å redusere da Viking hentet inn Branns 2-0-ledelse og til slutt gikk seirende ut av oppgjøret.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT: Viking - Brann 3-2

Benjamin Sulimani har vist seg å være en meget god forsterking for Viking. Han ble hentet til laget i sommer, og har nå scoret ett mål i hver av de fire kampene han har spilt for laget.

Mot Brann startet han en imponerende snuoperasjon for hjemmelaget.

Snudde 2-0 til 3-2

viking

Makhtar Thioune scoret og var tilbake i godt slag etter en trøblete sesong.

Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

Fra før hadde Martin Pusic og Daniel Mojsov sørget for at Brann ledet 2-0 allerede etter 21 minutters spill på Viking stadion.

Først da våknet hjemmelaget, og seks minutter senere headet Sulimani den første reduseringen i mål.

El Hadji Makhtar Thiouné og Trond Olsen scoret deretter hver sin gang i andre omgang, og sørget for en komplett snuoperasjon for Viking - som nærmer seg medaljeplass.

Laget er foreløpig nummer fire i eliteserien, tre poeng bak Aalesund.

Brann sliter fortsatt voldsomt på bortebane, hvor de ikke har vunnet en eneste kamp denne sesongen. Likevel ligger laget på en foreløpig sjetteplass i serien.

God kamp for Thiouné

Spesielt for Thiouné var det nok godt å gjennomføre en sterk kamp. Dommerkrangler, rasismebeskyldninger og suspensjoner var glemt, for søndag viste Makhtar Thioune seg fra en helt annen side og bidro sterkt til Vikings seier.

– Thioune kommer nok til å ligge litt lavt og være forsiktig framover, men jeg kjente det kom en tåre i øyekroken min da han satte inn det målet. Det var fantastisk moro, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Det har nemlig stormet rundt Thioune i år. I april beskyldte han dommer Svein-Erik Edvartsen for rasisme. Enda mer bruduljer ble det etter en kamp mot Bryne 29. mai.

Da endte Thioune opp i en krangel med dommer Tom Harald Hagen, og det kulminerte med seks kampers utestengelse. Thioune har ikke spilt mange kamper for Viking denne sesongen.

Viking-trener Jonevret har stått rakrygget ved spillerens side, selv om Viking-ledelsen offentlig har sagt at de gjerne vil bli kvitt spilleren.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.