Snudde 0-2 til 3-2 på ti minutter

Jan Banan Tømmernes scoret sine to første mål for Stabæk, men det er Viking som reiser hjem fra Fornebu med alle tre poengene.

Viking-spillerne jubler etter 3-2-målet mens Stabæks Bjarni Olafur Eriksson er skuffet.

NRKSport.no fulgte kampen

Viking vant 3-2 over Stabæk etter at Viking lå under 0-2 da det sto igjen 18 minutter av bortekampen mot Stabæk.

Vikings Tommy Høiland (i hvitt) reduserer til 1-2.

Stabæk rundspilt tildels gjestene og særlig i det første kvarteret av 2. omgang var det som om det bare var ett lag på banen.

- Det er klart jeg er skuffet etter at vi har laget så mange sjanser. Jeg tror ingen i Viking kan synes det var rettferdig, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til TV 2 etter kampen.

To-måls-Høiland

Da startet Tommy Høiland opphentingen med det første av sine to mål.

Fire minutter senere utlignet samme Høiland med brystet. Før kampen hadde ikke Høiland scoret på 31 seriekamper, nå kom det altså to mål på fire minutter.

Tommy Høiland

Tomålsscorer Tommy Høiland var en glad mann etter kampen.

Åtte minutter før slutt satte Vidar Nesja inn vinnermålet. Det var hans første seriemål siden 24. april, da Viking slo Stabæk 2-0 i Stavanger.

Fire minutter før slutt gjorde Rune Allmenning Jarstein en kjemperedning da Mikkel Diskerud skjøt fra åtte meter og sikret Stavanger-laget alle poengene

- Vi kan ikke slutte å spille fotball når det står igjen spilletid, sa en skuffet og frustrert Stabæk-keeper Jon Knudsen til NRK etter kampen.

Andre kamp på rad

Det er andre kamp på rad der Stabæk slipper motstanderen inn i kampen etter å ha sikret seg en tilsynelatende klar ledelse.

Mot Molde siste mandag ledet laget 4-1 til det sto igjen seks minutter, men slapp til to Molde-mål på slutten.

- Det er neppe tilfeldig når det skjer to ganger på fem dager, sa Stabæk-treneren.

Bevisst strategi av Hareide

Jan Banan Tømmernes

Jan Banan Tømmernes scoret sine to første mål i eliteserien, men fikk lite å juble for til slutt.

Tomålsscorer Tommy Høiland ble byttet inn ti minutter før han scoret sitt første mål.

Viking-trener Åge Hareide sa at det var et planlagt trekk å sette inn Høiland og Alexander Ødegaard i 2. omgang.

- Vi vet at Høiland og Ødegaard er lettbente folk og her i hallen er det vanskelig å puste, sa treneren.

Hareide innrømmet at laget hans ble utspilt av Stabæk det første kvarteret av 2. omgang, men ville ikke være med på at seieren var ufortjent.

- Det gjelder å score mål og det gjorde vi. Vi hadde veldig god keeper og friske ben og det gjorde utslaget, sa Hareide til TV 2 etter kampen.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.