NRK Meny
Normal

Viking overlistet Molde

Viking trakk det lengste strået i en dramatisk kamp mot Molde.

Vikings Martin Filo setter inn Vikings 3. mål
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Molde hadde spilt 0-0 i alle sine tre hjemmekamper av årets eliteserie før oppgjøret mot Viking.

Det så lenge ut til at dagens kamp også skulle ende målløs, men et drøyt kvarter før slutt eksploderte kampen og Viking vant til slutt 3-2

NRKsport.no fulgte kampen

Sjansefattig før pause

Første omgang var preget av mange pasningsfeil og få sjanser til begge lag. Martin Filo var nærmest scoring da han satte ballen over fra nært hold like før pause

Molde-publikummet, som før dagens oppgjør hadde til gode å se en eneste scoring på hjemmebane i årets serie, fryktet nok at denne kampen også skulle målløs. Men slik skulle det ikke bli.

Rösler sendt på tribunen

Etter 70 minutter begynte ting å skje på Aker Stadion. Først ville Molde ha straffe etter en duell inne i Viking-feltet og like etter fikk Øyvind Gjerde noe som kunne se ut som en albue i ansiktet fra Alan Gaarde.

Uwe Røsler og Daniel Berg Hestad krangler

Uwe Røsler og Daniel Berg Hestad krangler.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Etter dette ble det store diskusjoner på banen og Uwe Rösler gikk ut på banen for å skille spillerne fra hverandre. Dette resulterte i at Rösler ble vist bort fra trenerbenken og måtte se resten av kampen fra tribuneplass.

Fem mål på 15 minutter

Molde åpnet scoringsballet et drøyt kvarter før slutt. Jose Mota raget høyest på et innlegg og satte ballen fint forbi keeper Kristian Nicht.

Jubelen hadde knapt lagt seg på stadion før Viking slo tilbake. Martin Fillo hadde tre Molde-spillere på seg, men klarte å sende av gårde en god avslutning som gikk helt nede i det venstre hjørnet.

Viking gav seg ikke med det og det tok ikke lang tid før Viking fikk mål nummer to. Denne gangen var innbytter Andrius Velicka som satte ballen i mål etter et fint forarbeid av Andre Danielsen

Selv om de hadde fått to mål i mot på kort tid hadde Molde ikke tenkt å gi opp. De gikk rett i angrep og Magne Hoseth serverte Mota som satte inn sitt andre mål for dagen. Da fikk Molde blod på tann og så ut til å jakte seiersmålet.

Men slik skulle det ikke gå. Ett minutt før slutt fikk Martin Fillo en dobbeltsjanse inne i feltet til Molde og på den andre sjansen klarte han å overliste Moldekeeper Jan Kjell Larsen.

-Kjennes litt bittert

Moldetrener Kjell Jonevret var skuffet etter kampslutt, men ga Viking skryt for innsatsen.

- Det kjennes litt bittert, men jeg vil si at Viking var hakket bedre over 90 minutter, sa han til TV2 etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.